Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

HDZ-u trebali dati milijun kuna jer su zapeli radovi na termoelektrani

suđenje Fimi Media
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
24.05.2017.
u 14:10

Na klupu za svjedoke sjeo je i Velimir Kučinar, koji je 2008. bio voditelj konzorcija četiri tvrtke pod vodstvom Đure Đakovića

Petar Đukan, bivši direktor IGH-a, ostao je kod iskaza kojeg je dao na prvom suđenju za aferu Fimi media. U nastavku ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu posvjedočio je da je njegova tvrtka donirala političke stranke prije izbora, a kako je kazao najviše su dali HDZ-u za predsjedničke izbore na kojima je kandidat HDZ-a bila Jadranka Kosor.

Prikupili su četiri milijuna kuna, a Đukan je kazao da je taj iznos osobno dao Ratku Mačeku u uredu u središnjici HDZ-a. Istinitosti tog iskaza Maček je prigovorio. Na klupu za svjedoke sjeo je i Velimir Kučinar, koji je 2008. bio voditelj konzorcija četiri tvrtke pod vodstvom Đure Đakovića.

- Gradili smo termoelektranu, no HEP nije podmirio troškove. Potkraj godine šefovi tvrtki koje su izvodili radove sastali su se kako bi riješili taj problem, a Ljubo Bušić iz Montinga rekao je da će problem riješiti donacija HDZ-u od milijun kuna, koja je trebala biti isplaćena u dvije rate. Rečeno je da će se onda na osnovu toga isposlovati mogućnost da se realizira aneks ugovora. Kada je Sanader dao ostavku, odlučili smo obustaviti isplatu jer smo smatrali da se nešto ozbiljno događa - kazao je svjedok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije