Naslovnica Vijesti Hrvatska

"HDZ-u čast njegovih osnivača očito ništa ne znači"

Nakon prošlotjedne inicijative Građanskog odbora za ljudska prava za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aleju izviđača iz HSP-a dr. Ante Starčević stiglo je žestoko protivljenje tome zahtjevu.
15. travnja 2010. u 17:24 6 komentara 6 prikaza
avenija gojka suska
Foto: Arhiva VL

Nakon prošlotjedne inicijative Građanskog odbora za ljudska prava za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aleju Izviđača iz HSP-a dr. Ante Starčević stiglo je žestoko protivljenje tome zahtjevu.

Ponuđena "argumentacija“ za preimenovanje, koja se poziva na odgovornosti pokojnog ministra Gojka Šuška za nepocesuiranje i nekažnjavanje počinitelja ratnih zločina, potpuno je promašena i zlonamjerna, jer za takve eventualne propuste treba prozvati tadašnjeg državnog odvjetnika, a ne ministra obrane, naglašavaju u HSP-u dr. Ante Starčević te dodaju:

- Motive gospodina Zorana Pusića možemo razumjeti – ministar Šušak mu je razbio državu i porazio vojsku, ali ne razumijemo stav i držanje hrvatskih stranaka, osobito HDZ-a kojem očito čast i ugled njegovih osnivača i ostvarenja Domovinskog rata danas vrlo malo ili gotovo ništa ne znače. Ministar Šušak apsolutno je zaslužio da spomenuta avenija u Zagrebu nosi njegovo ime. Bio je ratni ministar obrane i jedna od najzaslužnijih osoba za stvaranje Hrvatske vojske i pobjedu u Domovinskom ratu.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • -obrisani-:

    To je zato jer HDZ i SDP vode istu politiku...komunisti,udbasi i orjunasi su se dobro rasporedili u obje stranke...koja razlika postoji izmedju ljige linica,lazljivca stazica,pijanog seksa i komunistickog veterana barbe luke??NIKAKOVA!Sve je to komunisticko-udbaska ,kumrovecka skola,a hrvatski puk,neobrazovan i ispranog ... prikaži još! mozga,20 godina vrti iste igrace u Saboru,Banskim dvorima i na Pantovcaku.Hrvati ne bi ni imali drzavu da nas glupi,prekodrinski vozd nije napao jer i danas 80% stanovnika RH zali za sugoslavijom.Onih 20% koji su branili i ginuli za neovisnu hrvatsku drzavu,danas su marginalizirani i popljuvani!Tipcno za hrvatske \"indolentne muzeke\".ZGay je samo paradigma stanja u cijeloj RH.

  • sudac:

    nema nikakvog razloga mjenjati ovu aveniju.Gojko Susak je pojedinac koji je uvelike pridonjeo samostalnosti Hrvatske,i najmanje sto se danas moze,jest da se ostavi ova ulica njemu u cast.

  • -obrisani-:

    Čudno da im nije palo na pamet da predlože preimenovanje u aveniju NIkole Pašića, to bi uz odgovarajuću medijsku potpru koja je neupitna sigurno naišlo na sveopće odobravanje visokoobrazovane gomile . Naravno da im ne pada ni na kraj pameti ... prikaži još!i predložiti da se koja ulica nazovu ulicom Janka Bobetka, Andrije Matijaša, Damira Tomljanovića, Predraga Matanovića i mnogih drugih vojnika iz domovinskog rata.