Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička jesen

HDZ u bitku za vlast kreće iz Tuđmanova sela

Tomislav Karamarko
Boris Ščitar/VL/PIXSELL
11.09.2013.
u 22:35

HDZ sutra na Trgu žrtava fašizma okuplja partnere kako bi razradili strategiju tko će kritizirati koju odluku Vlade

HDZ se ozbiljno priprema za političku jesen. Osim postojećih koalicijskih partnera s kojima je formirao desni blok, razgovara i priželjkuje suradnju i s HSP-om Daniela Srba i s HSLS-om Darinka Kosora.

Važnost sinkronizacije

Sa Srbovim pravašima HDZ bi učvrstio pravaški blok koji je doveo pod svoje okrilje, a s HSLS-om više bi se približio političkom centru koji je HDZ-u sada izvan dosega. I dok su te koalicije tek u povojima, odnosno na razini razgovora i želja, kada je riječ o HSLS-u, postojeće partnere HDZ sutra kani okupiti u svojoj središnjici na Trgu žrtava fašizma. Na sastanku će uz vodstvo HDZ-a biti i šefica HSP-a Ante Starčević Ruža Tomašić, Milivoj Špika, šef BUZ-a, Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke i Branko Hrg, šef HSS-a. HDZ s partnerima želi utanačiti točne smjernice političkog djelovanja, ali i taktiku napada na aktualnu Vladu Kukuriku koalicije. Razradit će se strategija “tko će po kome udarati”, tko će kritizirati koje odluke, a dogovarat će se i nove koalicije. U HDZ-u taj koalicijski sastanak nazivaju i radnim sastankom koji je uvod u sve buduće sastanke desne koalicije, a kojim se želi utvrditi modalitet djelovanja te koordinirati medijski istupi. Nakon što svoje stavove i buduće poteze sinkronizira sa svojim partnerima, HDZ u ponedjeljak organizira okupljanje svih svojih saborskih zastupnika, članova Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupnika u parlamentu EU u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu prvog predsjednika Franje Tuđmana. Sastanak će hadezeovci održati u Spomen-školi dr. Franje Tuđmana.

O smjernicama izlaže Brkić

– Razgovarat ćemo o aktualnoj političkoj situaciji, strategiji, radu i istupima u Saboru, radu HDZ-ovih organizacija na terenu... – rekao je naš izvor iz HDZ-a.

Gospodarska situacija bit će top-tema HDZ-ove mini klauzure. Nakon uvodnog govora šefa stranke Tomislava Karamarka, HDZ-ovi ekonomisti Martina Dalić i Domagoj Ivan Milošević održat će predavanje o aktualnoj gospodarskoj situaciji. Nakon njihova izlaganja svi prisutni moći će se uključiti sa svojim prijedlozima i idejama. Sve ostalo bit će svojevrsni radni sastanci koje će hadezeovci održati u Velikom Trgovišću. Tako će jedan biti posvećen radu kluba zastupnika, a riječ će imati tri potpredsjednika. Politički tajnik Tomislav Čuljak govorit će o aktualnoj političkoj situaciji, a glavni tajnik stranke Milijan Brkić o smjernicama za daljnji rad HDZ-a. Hadezeovci će slušati i predavanje o medijskim istupima. HDZ se time priprema i za buduće parlamentarne izbore, bili oni redovni ili izvanredni kako to u toj stranci priželjkuju, ali i za skorašnje izbore za EU koji će biti za nekoliko mjeseci. HDZ priprema i interpelaciju u Saboru o fondovima EU jer smatra aktualnu vlast nesposobnom da povuče novac iz Europe. Najveća oporbena stranka u posljednje je vrijeme na ideološkim temama uspjela mobilizirati javnost, ali i birače. Tako joj je uoči lokalnih izbora na ruku išla Građanska inicijativa “U ime obitelji” koja traži da se Ustavom definira da je brak zajednica muškarca i žene, na ruku joj je išla i podjela zbog spolnog odgoja, protiv kojeg je konzervativni dio javnosti, a HDZ sada udara po uvođenju ćirilice u Vukovaru.

>> Ćirilica najpopularnija tema, SDP ima bolji rejting od HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije