Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKE SVRHE

HDZ tvrdi da podjelom đačkog džeparca gradonačelnica 'bezočno kupuje glasove Siščana'

Sisak: Konferencija za medije Kluba vijećnika  HDZ-a, HSLS-a i HKS-a
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
15.04.2021.
u 12:57

Naime, 200 kuna džeparca dijeli se samo učenicima u sisačkim školama koji imaju prebivalište u Sisku, čime su djeca koja žive u drugim gradovima i općinama, a  idu u sisačke škole, ostala bez džeparca i dodatno ponižena – rekla je HDZ-ova vijećnica Vesna Štengl.

Sisački HDZ je danas pozvao pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević da provjeri jesu li sisačka djeca iskorištena u političke svrhe, vezano uz podjelu đačkog džeparca, kojeg Grad Sisak dijeli od 12. travnja u sisačkim srednjim i osnovnim školama.

„Središnje pitanje je – jesu li sisačka djeca iskorištena u političke svrhe i jesu li pojedina djeca opet diskriminirana od strane sisačke gradonačelnice koja je i do sada dijelila djecu po političkoj pripadnosti i određivala tko može trenirati u ledenoj dvorani, a ovo je novo dno. Naime, 200 kuna džeparca dijeli se samo učenicima u sisačkim školama koji imaju prebivalište u Sisku, čime su djeca koja žive u drugim gradovima i općinama, a  idu u sisačke škole, ostala bez džeparca i dodatno ponižena“ – rekla je HDZ-ova vijećnica Vesna Štengl.

15.04.2021., Sisak - Na konferenciji za medije Kluba vijecnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a kojoj je tema bila: Poziv SDP-u i gradonacelnici Kristini Ikic Banicek da prestanu koristiti djecu u predizborne svrhe govorila je HDZ-ova vijecnica u sisackom Gradskom vijecu Vesna Stengl. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Oporbeni klub vijećnika HDZ-HKS-HSLS tvrdi kako pod egidom gradskog džeparca gradonačelnica Ikić Baniček „bezočno kupuje glasove Siščana“.

„Gradonačelnica je, domišljajući se kako kupiti glasove Siščanki i Siščana svoje posljednje pokušaje prikupljanja glasova usmjerila prema njihovoj djeci. I gle čuda, baš pred lokalne izbore, u osiromašenom gradskom proračunu, pronašla je sredstva za isplatu đačkog džeparca za sisačke učenike.“ – rekla je Štengl dodajući kako je ipak sramotno što tih 200 kuna džeparca nisu dobili i učenici iz Petrinje,Sunje i drugih obližnjih mjesta koji  pohađaju školu u Sisku.

„Mogla je gradonačelnica smanjiti broj plakata po gradu, i time osigurati džeparac svima onima koji idu u sisačke škole.  Ne bi bilo tada suza, osjećaja manje vrijednosti, roditelja koji su kriomice dala i toj drugoj djeci 200 kuna kako se ona ne bi osjećala kao djeca 2. reda.“- rekla je Vesna Štengl pozvavši i Državno izborno povjerenstvo da se posveti ovom slučaju.

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
17:36 15.04.2021.

A što HTZ dijeli "covid dodataka" penzićima - nije predizborno ulizivanje, pa razne silna i velika obećanja ovih i onih da će oni ovo i ono? No tko ima blagajnu s našim novcima...e taj može konkretno dati za razne "pomoći"" upravo pred izbore....Da plati glasove onima kaj su dost bedasti da vjeruju kak buju dobivali svaki čas nekaj.

DJ
djako951
13:41 15.04.2021.

pa jbg. zar ovo kradezeovo ulizivanje umirovljenicima nije u predizborne svrhe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije