Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogubna politika

HDZ traži izglasavanje nepovjerenja Vladi: 'Digla je ruke!'

hdz
Foto: Vanja Moskaljov/VLM
1/3
26.09.2013.
u 14:15

Smjernice ekonomske i fiskalne politike ugrožavaju financijsku stabilnost zemlje, tvrdi Martina Dalić

HDZ će idući tjedan u proceduru poslati prijedlog interpelacije o radu Vlade i zatražiti izglasavanje nepovjerenja, najavio je Domagoj Ivan Milošević na konferenciji za medije koju je održao s kolegama Martinom Dalić i Đurom Popijačem. Razlog interpelacije je katastrofalna i pogubna politika Vlade koja se, tvrde HDZ-ovci, može vidjeti i iz Vladinih smjernica ekonomske i fiskalne politike koje su danas predstavljene u Banskim dvorima.

– Smjernice ugrožavaju financijsku stabilnost zemlje i pokazuju da je Vlada digla ruke. Nakon loma ove godine, s deficitom od 16 do 17 milijardi kuna, Vlada nastavlja širenje deficita na pet posto što pokazuje da nema jasnu predodžbu kako spriječiti raspad fiskalne politike – rekla je M. Dalić i dodala da zabrinjava što u smjernicama nema naznake kako će se "zatvoriti" ova godina, odnosno kako će se financirati deficit.

Upitne su i plaće i mirovine, smatra M. Dalić, i naglašava da će to ovisiti o tome hoće li se ministar financija Slavko Linić uspjeti zadužiti u SAD-u.

Milošević je naglasio da nema strukturnih reformi nego da Vlada samo provodi poreznu presiju, a da nema nikakvog plana ni strategije govori i to da se PDV na turizam diže na 13 posto. Ironično je dodao da će rejting-agencije sigurno biti "impresionirane" Vladinim smjernicama. Đuro Popijač naglasio je da je ovakav nevjerojatan prijedlog smjernica jedini mogući rezultat katastrofalne i pogubne politike koja se zasniva na poreznoj presiji, agresiji i teroru te gušenjem poduzetničkih sloboda.

– Kakvu poruku Vlada šalje domaćim poduzetnicima i stranim investitorima? Poruka je zaobilazite Hrvatsku u širokom luku – rekao je Popijač.

M. Dalić zaključila je da su smjernice postavile više pitanja nego što su dale odgovora te je naglasila da privatizacija ima smisla samo ako doprinosi konkurentnosti gospodarstva, a ne krpanju deficita.

>>Vlada diže cijene ulja, šećera, vode, cigareta i goriva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije