Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcija u nabavi

HDZ traži da SDP otkrije imena onih koji su primili mito

matušić
Goran Stanzl/Pixsell
25.03.2010.
u 14:06

Pozivamo SDP-ovce da kažu tko je od vladinih dužnosnika 2003. primio novac kako bi ubrzao istragu - poručio je Frano Matušić, glasnogovornik Kluba HDZ-a.

Sasvim je jasno da je SDP-ova vlada primila mito za sklapanje ugovora o kupnji 210 vatrogasnih vozila marke mercedes tvrtke Daimler Benza teškog 800 milijuna kuna i to odlukom donesnom na zatvorenoj sjednici vlade, proglasivši taj posao javnim interesom kako bi se moglo ići na izravnu pogodbu.

- Pozivamo SDP-ovce da kažu tko je od vladinih dužnosnika 2003. primio novac kako bi ubrzao istragu - poručio je Frano Matušić, glasnogovornik Kluba HDZ-a. Uskok je počeo hitnu istragu kako bi se utvrdilo koje su osobe primile i koliki iznos novca. Afera je otkrivena kada su predstavnici Daimler Benza prozvali dužnosnike iz više zemalja za primanje njihova mita, a među njima i one u Hrvatskoj.

- Prijava iz 2004.godine rezultirala je spomenutom istragom - nastavio je Matušić dodajući da ovaj put Linić i Jovanović neće moći reći da im smještaju «špijunčine iz Hrvatske».

Ovaj put time se bave njemačke i američke «špijunčine», poručili su HDZ-ovci ironično. Postavili su pitanje zašto Vlada s tvrtkom Termomehanika iz Marije Bistrice nije sklopila posao kada je ponuda te tvrtke iznosila 450 milijuna kuna, već su pustili da tvrtka propadne. Koalicija koja je 3. siječnja 2003. došla na vlast to je shvatila kao podjelu plijena. Jedni se drugima nisu miješali u resore – kazao je Krunoslav Markovinović naglasivši da će se DORH uskoro na prijedlog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa pozabaviti i nabavom vatrogasnih vozila u Istarskoj županiji.

Markovinović je dodao da je mnogo poveznica između nabave vatrogasnih vozila i vojnih kamiona dodavši da je bivši predsjednik Stjepan Mesić bio čest gost u Daimleru te da je bilo pritisaka da se vojni kamioni kupe u mercedesu. Markovinović je siguran da ne bi bilo afere Rončević da su kupljeni kamioni u mercedesu.

U ovom slučaju kupnje 210 kamiona iz 2003. neće doći do zastare, ali treba otkriti o kojem iznosu je riječ u kupnji tih kamiona te koji je iznos mita - zaključio je Matušić.

Nadam se da Linić i Jovanović neće opet reći da je riječ o špijunma i lažima HDZ-a nego očekujemo da će SDP konačno povući potez i smijeniti Jovanovića s mjesta predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje suzbijanje korupcije - nastavio je Matušić dodavši da očekuju da Milanović zatraži i ostavku riječkog gradonačelnika Obersnela jer njegova naknadna tužba protiv riječkih tržnica pokazuje da nije na vrijeme regirao.

Komentara 13

DU
Deleted user
16:58 25.03.2010.

ljudi moji,davno sam ja napisao da u RH nema postenih stranaka.... svu tu bagru treba razjuriti,pozatvarati,one koji najvise smrde,pred zid i metak u celo..primjerna kazna..stvoriti nestranacku vladu nacionalnog interesa,to je jedino sto nam preostaje...

OB
-obrisani-
23:12 25.03.2010.

..i je reka Linic´,..\"nasam ja, cásna mi pijonirska titova rijec´\"....-:))

MA
marko53
15:16 25.03.2010.

Zar je vama tek sada jasno što je SDP?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije