Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP Ogulin optužuje vlast

HDZ: To su laži, plaće zaposlenih neće rasti na teret građana

ogulin
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.11.2013.
u 12:47

Grad Ogulin jedini u Karlovačkoj županiji još uvijek nije uveo prirez kao način zarade, a oporba tvrdi i da je strah vladajućih razlog ukidanja prijenosa sjednica na lokalnom radiju

Grad Ogulin u proračunu za iduću godinu povećava iznose za plaće zaposlenih, a s druge strane poskupljuje za 50 posto komunalnu naknadu. Građane su doveli pred gotov čin i odlukom o poskupljenju grijanja za 40 do 60 posto, ovisno o kubikaži i veličini stana. Time su ugroženi vlasnici 160 stanova, dio je oštrih kritika SDP-a Ogulin.

Zečji nasipi

Dodaju da je Grad zečjim nasipima mogao pomoći da Đula nedavno ne poplavi kuće, a optužuju ih i da se očito nečega boje kada ne dopuštaju Radio Ogulinu da snima sjednice Vijeća.

– Optužbe SDP-a su podmetanja, laži i demagogija. Odgovorno tvrdim da plaće zaposlenika neće rasti, ali imamo tri zamjenika gradonačelnika, zbog čega je iznos veći. Komunalna naknada je veća, ali i dalje simbolična i najmanja u zemlji, a podsjećam da smo jedini grad bez prireza, a odluku o skupljem grijanju, nakon deset godina kada su energenti poskupili 200 posto, donosi druga tvrtka i potvrđuje HERA-a, a ne Grad – kazao je Jure Turković, gradonačelnik Ogulina.

Dodaje da svi u Ogulinu znaju da zečji nasipi ne mogu spriječiti podzemne vode koja plave okućnice kada se izlije Đula i da taj problem mogu riješiti samo Hrvatske vode retencijom.

Manjak suradnje

– Grad se ničega ne plaši, sjednice Vijeća su javne i svaki ih novinar može snimati. No, nigdje u zakonu ili pravilniku ne stoji da Radio Ogulinu za to moramo omogućiti korištenje opreme Grada – kazao je Turković.

Taj je potez Dubravka Vuković, direktorica Radija ocijenila omalovažavanjem djelatnika Radija koji od Grada za poslovanje ne dobiva nikakva sredstva, a kako posluju pozitivno, smatra da takav odnos vlasnika nisu zaslužili.

Milan Sabljak, predsjednik Gradskog vijeća, kazao je kako tu odluku Grada ne doživljava na taj način te da je za sve krivo pomanjkanje razgovora i suradnje sa obje strane – Grada i Radija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije