Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijeljen grad

HDZ svoje birače autobusima vozio na izbore u Vukovar

'UNUTRASNJA  02.06.2013. VUKOVAR - Ivan Penava na biralistu Branimir Bradaric/Vecernji list'
Foto: Branimir Bradarić/Večernji list
1/3
02.06.2013.
u 19:00

Penava (HDZ): 
Dovodili smo birače autobusima jer ne računamo na one iz Novog Sada

Političke stranke očigledno su učinile sve da maksimalno mobiliziraju svoje članstvo i simpatizere pa je tako i drugi krug izbora za gradonačelnika Vukovara, u kojem se natječu Željko Sabo (SDP) i Ivan Penava (HDZ), pratila vrlo dobra izlaznost. Prema službenim podacima GIP-a, u Vukovaru je do 11 sati glasovalo 19,65 posto birača, odnosno čak 5458 od ukupno 27.782 birača, koliko ih je na biračkom popisu.

U očekivanju pobjede


– Očekujem izbornu pobjedu. Učinili smo sve što je u našoj moći. Imamo potpore iz cijele države, od molitvi pa do samih Vukovaraca, koji u Vukovaru još imaju prebivalište, a koji su nam došli dati potporu. Svoje dodatne birače vidim u onima u koji u prvom krugu nisu izašli na glasanje – rekao je Penava koji je na biralište izašao s kćeri. Penava je novinarima potvrdio da je HDZ organizirao dva autobusa s Vukovarcima iz cijele Hrvatske da dođu glasati u Vukovar jer, kako je rekao, on ne može računati na glasove iz Novog Sada i Vojvodine.

U dopodnevnim satima na biralište je sa suprugom izašao i Sabo koji je također rekao da očekuje izbornu pobjedu, ali i da mu je želja prije svega da izbori prođe u miru i bez incidenata.

– Vjerojatno ću se kao saborski zastupnik u budućnosti angažirati da se ukine izborna šutnja. Čemu šutnja kada DIP i GIP imaju brojne pritužbe kršenja izborne šutnje, ali i što unatoč tome nema nikakvih sankcija niti se primjenjuju zakoni – rekao je Sabo dodajući da je on kao gradonačelnik proteklih godina stipendirao studente iz Vukovara, ali i da svejedno ne poziva da glasaju za njega. Tim je riječima komentirao činjenicu da je HDZ organizirao dolaske autobusa iz Hrvatske sa studentima i građanima.

Tijekom izbornog dana na svim je izbornim mjestima u Vukovaru bila primjetna velika gužva. Građansku dužnost dolazili su ispuniti i oni najstariji, koji su dolazili uz pomoć drugih članova obitelji, i oni koji prvi put izlaze na birališta.

Policijske ophodnje

U blizini birališta policija je bila u redovitim ophodnjama. Ipak nije bilo policijskih marica, interventne i specijalne jedinice koje su se neslužbeno najavljivale proteklih dana.

– Policija obavlja svoje redovite poslove i u odnosu na prvi krug nemamo nikakvih pojačanih ophodnji. Isto tako možemo reći da nemamo zabilježenih slučajeva organiziranog dolaska birača iz Srbije. I sam je broj prelazaka na graničnim prijelazima uobičajen – rekla je Maja Barbarić iz Odjela za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske.

Ovogodišnja izborna kampanja u Vukovaru bila je jedna od najprljavijih. Nije bilo predstavljanja izbornih programa i sve se svelo na obećanja, ali i niz prozivki, optužbi pa i prijetnji koje je zabilježila i policija. U gradu danima vlada atmosfera podijeljenosti te je najveći dio građana s nestrpljenjem iščekivao dan izbora da cijela ta priča završi i da se svi vrate u normalan život.

>> DIP: Letak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara - nekorektan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije