Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

HDZ sanja koaliciju s HNS-om

'28.04.2011., Cakovec - Zupan Ivan Perhoc najboljim ucenicima cakoveckih srednji skola podijelio prijenosna racunala. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
20.01.2013.
u 20:26

Nitko se nikome ne bi “štel zameriti”, što više govori o pomutnji koja vlada u lokalnoj politici, a manje o nedostatku kvalitetnih stranačkih kadrova

Svi pregovaraju sa svima i nitko se ne želi zaletavati. Osim Hrvatskih laburista – Stranke rada, koja je objavila ime novinara Marijana Belčića kao svog kandidata za župana, i Ivana Perhoča koji će biti kandidat SDP-a jer su drugi kandidati valjda zabranjeni (vidimo što se dogodilo Deanu Hunjadiju), ostale jače stranke ne žele izlaziti s imenima, a tako će biti još najmanje nekoliko dana. Nitko se nikome ne bi “štel zameriti”, što više govori o pomutnji koja vlada u lokalnoj politici, a manje o nedostatku kvalitetnih stranačkih kadrova. Teško je, naime, shvatiti da nekoliko mjeseci prije izbora, ako se već šuti o imenima, građani još ne znaju barem koje će stranke u koaliciju, pa je tako još uvijek otvorena nekima nezamisliva opcija da na izbore kao partneri izađu HDZ i HNS.

- Ne bi bilo dobro da sad izađemo s imenima kandidata i koalicijom koju sanjam, pa da se za tjedan ili dva nešto izjalovi. Sve će se znati do sredine veljače - tajnovit je šef međimurskog HDZ-a Darko Horvat. Otkriva ipak da pregovaraju s HNS-om, HSS-om, HSLS-om, Josipom Posavcem..., praktički sa svima osim sa SDP-om i laburistima. Tako nekako izgleda i koalicija koju Horvat sanja. Ispuni li mu se san, spreman je staviti karte na stol i s partnerima dogovoriti tko će biti zajednički kandidat za župana.

- Vidjeli bismo koga građani žele za župana. U politici nije cilj sudjelovati, nego pobijediti - okoliša Horvat, samo da ne mora govoriti o konkretnom kandidatu.

- Naravno, ako HDZ izađe sam na izbore, tada je logično da kandidat bude predsjednik županijskog odbora, dakle ja - zaključuje. Za komentar smo pitali i šefa međimurskog HNS-a Matiju Posavca, koji bi, na krilima te velike koalicije i svađe unutar SDP-a, mogao ugroziti čak i Perhoča.

- Razgovaramo sa svima i zasad nemamo ništa službeno. U četvrtak donosimo konačnu odluku - javio nam se Posavec iz Pariza. Uđe li Posavec uz podršku HDZ-a i HSS-a nekako u drugi krug zajedno s Perhočem, ima šanse za pobjedu. No, pitanje je hoće li HNS smjeti u koaliciju s HDZ-om. Izglednije je da koaliciju sklopi s HSLS-om i HSS-om, ili pak sa SDP-om, no u tom bi se slučaju Matija Posavec morao odreći kandidature za župana jer će SDP kao jača stranka vjerojatno inzistirati na toj funkciji. Pitanje je i kakvu će Perhoč imati podršku u pobunjenim općinama koje su podržale Hunjadija. Sastanak s njima zakazan je za ponedjeljak.

Ključne riječi

Komentara 3

DE
dejure
22:50 20.01.2013.

A zašto ne i sa sdPartijom, ta jednako su crveni, pa onda i sds-om - da bude sve u stilu - opan udbo styl

JA
james49
09:28 21.01.2013.

To je put ka konstituiranju Vlade nacionalnog spasa! Hrvatska je stvarno trula i to iz korjena.

Avatar nekakav
nekakav
19:00 21.01.2013.

kad ih lokalci potuku, i sdp i hdz će se početi skupa grijati. jer, ruku na srce, u cijeloj zemlji je osjetan trenda distanciranja od sdp-a. mogu oni i njihova zinka pr-ovka bajke napredati kroz medije o sdp-u, al ljude ne možeš prevariti kad dođu u dućanu na blagajnu. nek si međimurci pogledaju kud ih je sdp doveo. onaj isti kojem su dali tolke glasove, a niti jedan zastupnik ih nije posjetio, niti za njih radi. nek si pogledaju koga su izabrali. zar je moguće da je iz rijeke 1/3 svih ministara i pomoćnika? a donijeli su upola manje glasova nego ovi iz sjevera zemlje? probudite se, vi mađari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije