Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a poboljšali ga

HDZ prvo suzdržan pa protiv Zakona o životnom partnerstvu

arsen bauk
Patrik Macek/PIXSELL
03.07.2014.
u 15:41

Marko Jurčić iz Zagreb Pridea, koji je, naglasio je, na odbor došao kao predstavnik 20 organizacija civilnog društva, pohvalio je ovaj prijedlog zakona koji je usrećiti mnoge parove koji su ga jako dugo čekali.

Odbor za ravnopravnost spolova podržao je konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola. HDZ-ovci su ovaj put glasovali protiv ovog zakona, iako su dan ranije na Odboru za pravosuđe bili suzdržani. Ministar uprave Arsen Bauk predstavio je poboljšanja zakona u odnosu na prvo čitanje, to ponovno rekao kako se životno partnerstvo od braka razlikuje samo u nazivu i pravu na posvajanje.

Marko Jurčić iz Zagreb Pridea, koji je, naglasio je, na odbor došao kao predstavnik 20 organizacija civilnog društva, pohvalio je ovaj prijedlog zakona koji je usrećiti mnoge parove koji su ga jako dugo čekali. Zamjerio je što je Vlada dala konzervativne okvire zakonu već u njegovom nazivom te zatražio da zakon bude rodno neutralan, odnosno da se ne odnosi samo na osobe istog spola.

- Zakon je usklađen sa svim europskim standardima i nema niti jedne prepreke da se ne donese – poručio je zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec te podsjetio da je ured pravobraniteljice aktivno sudjelovao u pripremi ovog zakona. Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli pozdravila je intenzivnu suradnju predlagatelja zakona s nevladinim udrugama te ustvrdila da bi se tako moralo i ubuduće raditi sa svim zakonima.

>>Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

Komentara 19

Avatar Becarina
Becarina
16:25 03.07.2014.

Nitko ne izigrava ustav i zaobilazi zakon poput ove vlade, pravi specijalci . Treba bezkompromisno traziti prijevremene izbore , dosta je prevara , petljanja i nanosenja stete .

HO
Hotspot
16:28 03.07.2014.

bravo za HDZ! jedini štite vrijednosti doma i obitelji!

CR
crnogorica
15:51 03.07.2014.

Nensi i Laburisti sigurno odlaze u povijest /u ropotarnicu/.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije