Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor prije izbora

HDZ postavio svog člana Smoljaka za ravnatelja u OŠ Turanj?

'04.10.2010., Karlovac - Obiljezena 19. obljetnica od prvog napada na Turanj. Ucenici, udurge, predstavnici grada Karlovca i Karlovacke zupanije polozili su vijence kod sredisnjeg spomenika na Turnju.
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
22.06.2012.
u 11:52

Bivši ravnatelj i djelatnik Antun Sabljak kaža da se Smoljak već ranije bio predstavljao kao novi čelnik i da iza njega stoji Damir Jelić

Nova afera potresa OŠ Turanj. Ovog puta nezadovoljstvo je zavladalo zbog izbora novog ravnatelja. Nakon što je Školski odbor izabrao Milivija Smoljaka, razočarani učitelji, koji su jednoglasno podržali školsku pedagoginju Davorku Čačković, uputili su pismeni prigovor ministru Željku Jovanoviću.

Neki tvrde da je bilo pritisaka na članove odbore da glasaju baš za Smoljaka. Poznati gimnazijski profesor i stranački kolega Željka Goršića i Stjepana Turkovića, koji bi nakon ravnateljskog mandata trebao u mirovinu, pobjedio je omjerom glasova 4:3.

 – Učiteljsko vijeće je jednoglasno zauzelo stav da je D. Čačković najbolji kandidat za ravnatelja – kaže predsjednik Školskog odbora Ilija Perković i potvrđuje da su svi članovi Učiteljskog vijeća potom pismeno prigovorili odluci Odbora o imenovanju ravnatelja u OŠ Turanj.

Osim spomenutih Smoljaka i Čačković u ‘igri’ je bila i Andreja Kirinčić. Školski odbor čine Ilija Perković, Dubravka Kralj i Kristina Boljkovac kao predstavnici zaposlenika, Stjepan Turković, Željko Goršić i Slaven Kampić kao vanjski članovi te Snježana Čorak u ime roditelja.

 ‘Pobjeđena’ Čačković kaže da nije još odlučila hoće li podnijeti žalbu na odluku Školskog odbora. Međutim, mnogi su ogorčeni što se politika još jednom umiješala u karlovačko školstvo. Bivši dugogodišnji ravnatelj i djelatnik te škole Anton Sabljak smatra da je upravo političkim lobiranjem koje je “daleko ispod civilizacijske razine” ŠO odlučio podržati Smoljaka.

 – Već prije izbora Smoljak se predstavljao djelatnicima kao budući ravnatelj, jer je on predstavnik vladajuće stranke, iza kojeg stoji gradonačelnik Damir Jelić. U izboru prije izbora ovom političkom podobniku sve je obećano, izbor je bio samo formalnost – kaže Sabljak. Dodaje da je takvo ponašanje iritiralo učitelje, koji su stopostotnu podršku dali D. Čačković. Njihova olduka učvršćena je političkim pritiscima, prljavim nedemokratskm igrama u režiji “Meštra”.

 Ne želi imenovati “Meštra”, nego kaže da će se “stranački jurišnik i komunalni djelatnik” sam prepoznati.

 – Cilj je umrežavanje i instalacija podobnika, a budući život škole očito nije u nikakvom planu – poručuje Sabljak.

Ključne riječi

Komentara 3

SE
sekiva
20:57 22.06.2012.

Sve je to normalno, pa ljudi tko je još čuo da postoji pošteni HDZ-eovac ! Jelić je samo trabant koji sprovodi prljavu politiku HDZ-a . Doveo je Karlovac na prosjački štap .

TT
tTony
15:40 23.06.2012.

niste tribali trosit postanske marke prigovor mogli ste bacit u koranu DRUG je stiga priporukom druga jove

Avatar maximus69
maximus69
21:28 24.06.2012.

Pa to i nije neka vijest za hzovce...Oni su u stanju i izmisliti predmet da zaposle kćer ili snahu nekog svog zaslužnog člana partije. KPJ je nula šta su ovi HDZovci, jer kad je bila partija onda su i drugi mogli raditi i dobit posao. Tamo di je hdz vladao to je bilo nemoguće. Niti od SDPa ne očekujem puno, ali sigurno će biti manje loši od HDZovaca, jer to zaista nije teško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije