Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ:

'Ovom odlukom skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220.000 članova'

HDZ
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
01.10.2015.
u 17:25

Vrhovni sud u cijelosti je ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media

HDZ je priopćenjem komentirao danas objavljenu odluku Vrhovnog suda o ukidanju nepravomoćne presude u slučaju Fimi media.

– Ovom odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220.000 članova HDZ-a. Od samog početka tvrdili smo da stranka nije i ne može biti odgovorna za ono što joj se stavljalo na teret – stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik stranke Ivan Jabuka.

Podsjetimo, Vrhovni sud u cijelosti je ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media, a bivšem premijeru i šefu HDZ-a Ivi Sanaderu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Taj istražni zatvor mijenja mu se jamčevinom od 12,4 milijuna kuna, što znači da će Sanader na slobodu izaći kad taj iznos položi na račun suda.

Presuda se ukida i predmet se vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku "zbog počinjenih bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, između ostalih, i teške povrede prava na pravično suđenje", navodi se u obrazloženju.

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Komentara 143

AN
ancica99
17:40 01.10.2015.

tako je, skinuta je stigma sa stranke. Domoljubna koalicija definitivno dobiva i ove izbore i Hrvatska će napokon postati dostojna za život!

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
17:49 01.10.2015.

Dajte , nemojte se pravit b.lesavi, nisu radnici u firmi krivi ako je uprava krala. Kriva je uprava. I pokoji izvršni direktor.

KR
kresotomico
17:46 01.10.2015.

Ne može stranka biti kriva zbog jednog kleptomana, isto tako ni sdp neće biti kriv kada se razotkriju sve Milanovićeve mutne radnje. Guglajte: afera zlato za odvažne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije