Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Horvat reagirao na medijske napise: To je lažna vijest

Horvat kaže da je Felak poručio policiji da budu malo milostiviji prema onima koji naprave prijestup, ali da je također molio i policiju da odradi svoj posao
09. studenoga 2019. u 13:27 13 komentara 1329 prikaza
Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Ministar Darko Horvat i potpredsjednik HDZ-a komentirao je medijske napise da su on i HDZ-ov zastupnik Felak pozvali policiju da bude milostiva prema vozačima koji piju za vrijeme Martinja. Horvat je za 24sata rekao da je informacija da su on i kolega Felak zamolili policiju da ne kažnjava vozače za Martinje 'fake news' (lažna vijest). Smatra da je govor isječen, a pogotovo dio koji se odnosi na njega i da je pogrešna interpretacija.

Tragična nesreća u Međimurju Oprezno vozite i ne pijte Velika akcije policije u studenom, prosincu i danima Martinja

Horvat kaže da je Felak poručio policiji da budu malo milostiviji prema onima koji naprave prijestup, ali da je također molio i policiju da odradi svoj posao.

- Ja sam rekao da se nadam da oni koji će se malo opustiti uopće neće sjedati za volan i da živim u nadi da će policija korektno obaviti svoj posao. Mi smo u Međimurju izgubili ove godine 11 mladih života u prometu i da ja sad pozivam policiju da ne kažnjava alkoholizirane vozače, pa tko je tu lud?! - rekao je Horvat.

Podsjetimo, ePodravina je prenijela pozdravni govor Felaka na otvorenju Obrtničkog sajma u Križevcima.

Darko Horvat Inovacija Ministar Horvat reorganizira svoj resor kako bi se ubrzao rad

- Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše –.

Na otvorenju Obrtničkog sajma u Križevcima bio je i ministar Darko Horvat koji je prokomentirao Felakov govor.

- U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice – rekao je ministar Horvat, javlja epodravina.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • dvorskaluda:

  Milostivi! Kao prema gospođama koje prodaju koji grinacjg, sir ili malo krumpira izvan placa? Milostivi, čak i ako ozlijede ili ubiju pješaka? Milostivi jer neka zadrigla individua ne želi platiti taksi da ju pijanu voze doma? Milostivi. Zaboga, ovo se ... prikaži još!e zove država? Pravna država? Uređena država? To je državni dužnosnik ili službenik?

 • Avatar drot kefa
  drot kefa:

  Budimo milostivi prema pijanim vozačima, budimo milostivi ako pijani vozač zgazi nečije dijete, budimo milostivi prema onima koji su se obogatili pljačkom i makinacijama , budimo milostivi prema svima koji krše zakon.... pa od kuda izviru tolike budale.

 • Avatar Optimyst
  Optimyst:

  Znači Martinje ti daje pravo da ugrožavaš svoj i tuđe živote i sigurnost ? Ovo su nenormalne i opasne gluposti