Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'katarina zrinski'

HDZ-ova zajednica žena: Osuđujemo napade na žene u Bilju

HDZ, zastava (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
24.05.2013.
u 15:46

Ove napade će, složni su u HDZ-u, za koje postoje prijave u PU Beli Manastir kao i medicinska dokumentacija, prijaviti GONG-u i udrugama koje prate sudjelovanje žena u javnom životu Hrvatske.

Predsjednica HDZ-ova ogranka u baranjskoj Općini Bilje Ružica Bilkić i kandidatkinja za načelnicu pozvala je HDSSB-ovce da se javno ispričaju, ograde i javno osude nasilje svojega članstva. Na to ju je, kako je izvijestila putem priopćenja, potaknula serija incidenata koja se, kako kaže, od subote uvečer događa na ulicama Bilja. Prema informacijama koje su u svojem priopćenju iznijele nacionalna predsjednica HDZ Zajednica žena "Katarina Zrinski" Marijana Boban i članica nacionalnog Predsjedništva Sanja Rogoz - Šola, riječ je o napadu na jednu članicu Mladeži HDZ-a, a koja je zbog ozljeda koje joj je nanio jedan od članova HDSSB-a, završila na Traumatologiji osječkog KBC-a na dan predizborne šutnje.

- Druga ozlijeđena žena je predsjednica Temeljnog ogranka HDZ-a Kopačevo. Na nju je vikao i vrijeđao ju član HDSSB-a te grubo gurnuo u lokalu. Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" oštro osuđuje ove grupe napade na žene od kojih je jedna malodobna 16-godišnja djevojka - navela je u svojem priopćenju HDZ-ova Zajednica žena.

Ove napade će, složni su u HDZ-u, za koje postoje prijave u PU Beli Manastir kao i medicinska dokumentacija, prijaviti GONG-u i udrugama koje prate sudjelovanje žena u javnom životu Hrvatske. Glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar rekao je kako im je ovo prva informacija, ali će navode provjeriti.

- U svakom slučaju osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja - poručio je Šatvar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije