Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjerljiva objeda

HDZ vratio Dubrovnik: Franković pobijedio HNS-ovca Dujmovića

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/6
04.06.2017.
u 21:36

Župan ostaje HDZ-ov Nikola Dobroslavić, koji je nadmašio Nikolu Grmoju (Most)

HDZ-ov Mato Franković novi je gradonačelnik Dubrovnika. Pobijedio je HNS-ovog protukandidata Valentina Dujmovića, pokazuju rezultati DIP-a nakon što su prebrojani svi listići, s 58,45 posto glasova u odnosu na Dujmovićevih 36,70.

Time je HDZ ponovno preuzeo vodstvo tim gradom na jugu Hrvatske, koji je 2009. godine izgubio kada je tadašnju gradonačelnicu Dubravku Šuicu (aktualna europarlamentarka) pobijedio HNS-ov dosadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić.

HDZ je pobijedio i u utrci za župana. Župan ostaje Nikola Dobroslavić (HDZ, HSLS, HSP AS, HSU), koji je osvojio 58,54 glasova, dok je Nikola Grmoja (Most) osvojio 38,01 posto.

Dubrovnik
1/66

Valentin Dujmović rekao je za HRT da su odradili iznimno dobar posao i da je zadovoljan ovime što je HNS napravio.

- Bit ćemo konstruktivna oporba, nećemo rušiti, radit ćemo u interesu Grada Dubrovnika - rekao je Dujmović.

- Da Sabor nije donio odluku da se Andro Vlahušić ne može kandidirati, on bi pobijedio - poručio je Dujmović.

Dobroslavić je rekao da je vrlo zadovoljan rezultatima.

- Ostvarili smo odličan rezultat, imat ćemo uredan mandat u županijskoj skupštini koja će imati stabilnu skuošptinu. Kako smo radili protekla dva mandata ozbiljno, odgovorno, transparentno, tako ćemo raditi i u ovom mandatu. Očekujem uspješan, kvalitetan mandat - rekao je Dobroslavić.

Grmoja je čestitao protukandidatu te rekao da je znao da je Dobroslavić favorit.

- Zezao sam se s kolegama Buljem i Panenićem, rekao sam da sam napravio najbolji rezultat u prvom krugu, ali sam uvjeren da ćete napraviti bolji rezultat u drugom krugu - rekao je Grmoja, dodajući da su Bulj i Panenić ostvarili izvrsne rezultate u utvrdama HDZ-a. Osvrnuo se i na poraz Mosta u Metkoviću.

- S obzirom na to da smo treća politička snaga, gubitak Metkovića za Most neće značiti. Žao mi je zbog Metkovića, vraća se ekipa zbog koje je mene strah što će biti s gradskim financijama, projektima koje smo pokrenuli - rekao je Grmoja.

Nakon što je Most donio zakon kojim se pravomoćno osuđenima brani kandidiranje, Vlahušić nije mogao u novu utrku za čelo Dubrovnika, a njegova zamjena, Valentin Dujmović, nije se pokazala tako uspješnim odabirom.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE

Komentara 3

HR
Hrvatska
19:27 04.06.2017.

Bravo Mato!

Avatar juricamesko
juricamesko
19:40 04.06.2017.

Bilo je i vrijeme.Cestitke Mati.

PR
propalismoFranjoskroz
19:59 04.06.2017.

Komunisti uzeli Dubrovnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije