Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skidanje imuniteta

HDZ-ov Ante Jerolimov krivotvorio diplomu?

ante
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.04.2015.
u 17:13

Jerolimov je odvjetništvu pak tvrdio da je spornu diplomu stekao 2005. godine te da je nikada nije upotrijebio kako bi dokazao stručnu spremu

Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak će vjerojatno odobriti zahtjev Državnog odvjetništva u Zadru da se HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu skine imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak zbog krivotvorenja diplome.

On je, naime, 2. listopada 2013. u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje tražio upis stečene stručne spreme ekonomist u e-radnu knjižicu, uz koji je predočena diploma Ekonomskog fakulteta, iako nikada nije upisan na taj fakultet, niti je ondje polagao ispite. Jerolimov je odvjetništvu pak tvrdio da je spornu diplomu stekao 2005. godine te da je nikada nije upotrijebio kako bi dokazao stručnu spremu.

Ekonomski fakultet odvjetništvo obavještava da on u razdoblju od 1999. do 2005. nije bi bio upisan kao student, a HZMO ih je pak izvijestio da je 7. studenog 2014. zaprimio presliku sporne diplome temeljem koje je napravljen upis stečene stručne spreme u radnu knjižicu.

Državno odvjetništvo iz svega zaključuje da je Jerolimov podnošenjem zahtjeva za upis spreme temeljem neistinite diplome lažnu ispravu koristio kao pravu i time počinio kazneno djelo krivotvorenja za koje se preporučuje kazna od godine dana zatvora uz mogućnost uvjetne kazne. Iako smo pokušali dobiti komentar Jerolimova, nismo uspjeli jer je rekao da ga nazovemo poslije, a onda se više nije javljao.

>> Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Jerolimovu

Komentara 59

LI
lighthouse
17:40 15.04.2015.

Imam osječaj da su svi oni bez diplome

SS
sokac sa drave
18:20 15.04.2015.

I opet kamenjarac kao i uvijek.

LE
lertiad
17:30 15.04.2015.

Ostavka.Subito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije