Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šum u eteru

HDZ Ogulin osvećuje se Dubravki Vuković, jer ih je tužila za klevetu?

ogulin4
ARHIVA VL
10.09.2013.
u 10:46

Izjavili su da ne samo da je glasnogovornica SDP-a, nego i HŽ-a, zbog čega je pokrenula postupak protiv GO HDZ-a

Od Vijeća za elektroničke medije lani smo dobili 147.000, a ove godine 190.000 kuna, isključivo za vlastite emisije. U 2012. ostvarili smo prihode od 804.000 kuna zahvaljujući zajedničkom radu i trudu. I dalje ćemo profesionalno i objektivno obavljati svoj posao, a motivi zbog kojih nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Radio Ogulina nisu nam jasni – kaže direktorica Dubravka Vuković, nakon posljednjih događaja o kojima bruji čitav ogulinski kraj.

 Smijenili pola države

 Iako je na Skupštini u svibnju tadašnji gradonačelnik Nikola Magdić pohvalio Radio, koji opstaje uglavnom vlastitim sredstvima, nova HDZ-ova garnitura očito misli drugačije. Najprije su odlučili da više neće plaćati prenošenje sjednica Vijeća za što je Grad izdvajao po 10.000 kuna mjesečno.

U tu cijenu bilo je uključeno i besplatno reklamiranje korisnika proračuna. Sada nisu prihvatili izvješće o poslovanju, a nesuvislo objašnjenje za takvu odluku iznjeto na Gradskom vijeću mnoge je navelo na zaključak da se iza svega krije smjena direktorice i politički obračuni. Posebno zato što je direktorica Vuković tužila za klevetu Gradski odbor HDZ-a zbog izjava da ne samo da je glasnogovornica SDP-a, nego i HŽ-a.

 – S obzirom da su bili neki izbori i da je u ovom Gradu netko pobijedio, a Grad je sa 83 posto vlasnik Radija, onda je sasvim normalno i da ima legitimno pravo da određuje tko će sve to obnašati u poduzećima u kojima ima većinski paket ili je u 100-postotnom vlasništvu. Mi samo želimo da ono zbog čega smo dobili legimitet na izborima, i provedemo. Ovdje se samo radi o tome da vijećnici neće podržati neko izvješće. Pa, koalicija, koja je došla na vlast smijenila je pola države i nikome nije davala nikakva objašnjenja – objasnio je u ime Vijećnika Kluba HDZ-a, HSP AS, HSS-a, HSLS-a, HSU-a i HSP-a Mladen Stipetić. Njegova izjava izazvala je ogorčenje mnogih Ogulinaca, kao i djelatnika Radija i oporbe.

 Neka ih je sram

 – Iz ovakvog nelogičnog odgovora vidljivo je da vladajući ne mogu zamjeriti ništa u radu Radija. Kada govori o smjenama, Stipetić možda misli na sebe, jer je on maknut s mjesta upravitelja Uprave šuma Ogulin. No, ne želi reći da je to vjerojatno učinjeno jer je imao negativno poslovanje – napominje vijećnik SDP-a Momir Jakšić. Dodaje da spornu odluku smatra isključivo političkim potezom.

– To je i svojevrsno treniranje snage prema direktorici, inače supruzi prvog čovjeka SDP-a u Ogulinu Ivana Vukovića. Radio posluje pozitivno i nitko joj ne može zamjeriti bilo što na poslu. Ne vjerujem da će je smijeniti, ali poručujem svima da ih može biti sramota što se sve to uopće dogodilo – poručuje Jakšić. Predsjednik Vijeća Milan Sabljak (HDZ) rekao nam je da se iza svega toga ništa ne krije.

 – Izvješće o radu Radio Ogulina na Vijeću je analizirano i temeljem glasanja odbijeno. Ne planiramo ničije smjene, a taj bi se potez možda mogao shvatiti i kao pohvala ili uputa. Grad kao većinski vlasnik brine o svim svojim tvrtkama, pa će i o Radiju – dodaje Sabljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije