Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslali prigovor

HDZ o SDP-ovoj prijavi: Neće nas zaplašiti s takvim namještaljkama

ivo baldasar
Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: tr/VLM, IČ/VLM
26.05.2013.
u 15:19

Nije točno da se preko call centara vrijeđa bilo koga, nama to nije potrebno - reagirala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš na prigovor SDP-a.

SDP je uputio pritužbu Državnom izbornom povjerenstvu jer, kako tvrdi, neki građani Splita javljali su im se da primaju telefonske pozive s broja 01 644 2750. Prema telefonskom imeniku, navode u priopćenju, to je telefonski broj Hrvatske demokratske zajednice, Trg žrtava fašizma 4, 10000 Zagreb.

Građani Splita prijavili su da se osoba koja ih nazove, predstavi kao anketar te postavi neka od sljedećih pitanja:

1. Za koga ćete glasovati u drugom krugu izbora za gradonačelnika Splita, Vjekoslava Ivaniševića ili Ivu Baldasara?

2. Smeta li vam što je Ivo Baldasar 1991. godine, u jeku Domovinskog rata, napustio zemlju i otišao u Italiju?

3. Smeta li vam što je Ivo Baldasar na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita glasovao protiv prijedloga da Grad kreditom pomogne Hajduku?

SDP se stoga DIP-u požalio da HDZ "provodi izbornu promidžbu agitirajući za njihova kandidata Vjekoslava Ivaniševića na način da se lažno predstavlja građanima/biračima i u anketi im postavlja pitanja koja imaju za svrhu i cilj da omalovaže, potkopaju povjerenje te umanje politički, profesionalni i ljudski integritet kandidata Ive Baldasara na način da određene njegove postupke i iskazane političke stavove prikazuju kao nemoralne, nepoštene i protivne interesima građana grada Splita te na taj način kandidatu Ivi Baldasaru nanesu izravnu štetu u njegovoj predizbornoj kampanji za gradonačelnika grada Splita".

Traže stoga od DIP-a da utvrdi povredu pravila ponašanja tijekom izborne promidžbe i osudi takvo ponašanje ali i da naloži HDZ-u da se javno ispriča kandidatu Ivi Baldasaru zbog "teške povrede odredbi o ponašanju tijekom izborne promidžbe".

HDZ: Nije točno da se građane zove iz središnjice naše stranke

- Mi imamo call centre u svim županijama preko kojih ispitujemo javno mijenje i naši volonteri se obavezno predstave te kažu zbog čega zovu. Nije točno da se građane zove iz središnjice naše stranke, to je gruba manipulacija, a fotografije kojima se navodno to dokazuje mogu biti i krivotvorene. Nije točno da se preko call centara vrijeđa bilo koga, nama to nije potrebno - reagirala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš na prigovor SDP-a. To što SDP šalje prigovor napisan na toliko kartica teksta samo dokazuje paniku u toj stranci, dodaje ona, jer HDZ je u prvom krugu izbori 56 posto mandata, pa je normalno da se vladajući boje drugog kruga.

- Očito je da u nedostatku kvalitetnih kandidata nama rade ove spačke. No naši birači znaju što mi radimo, a i svi hrvatski građani jasno vide što radi ova vladajuća garnitura. No neće nas zaplašiti s takvim namještaljkama. HDZ je posljednjih godinu dana izložen medijskoj blokadi i pritiscima netočnim anketama, ali to nas, ponavljam, neće zaplašiti - odgovara Oruč Ivoš. Kazala nam je i kako su pitanja koja su navodno postavljana građanima također manipulacija SDP-a.

- Kada bismo i postavljali takva pitanja, mislim da je ono o tome gdje je bio Ivo Baldasar 1991. godine, odnosno zašto je u jeku Domovinskog rata otišao u Italiju, sasvim legitimno. Posebice kada premijer Milanović našem kandidatu za gradonačelnika Vukovara Ivanu Penavi postavlja pitanje gdje je on bio za vrijeme rata, iako se zna da je on tada bio maloljetan i imao samo 16 godina. Zato smatram da je legitimno da se isto građani pitaju i za Baldasara - pojašnjava glasnogovnica HDZ-a.

Zaključila je kako HDZ ne zanimaju nikakva priopćenja SDP-a, već samo odgovori na pitanja kada će se smanjiti nezaposlenost, kada će napokon građani živjeti od svoga rada, kada će zaposleni u dijelu državnih poduzeća početi dobivati plaće za svoj rad, ukratko, kada će građani Hrvatske početi bolje živjeti.

>>Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije