Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ nakon sedam mjeseci doživio pad potpore, SDP-u krenulo na bolje

Prije mjesec dana 45% građana odobravalo je Vladine politike, a ta potpora sada je pala na 41%.
24. ožujka 2017. u 19:34 35 komentara 6266 prikaza
bernardić, plenković
Foto: Nel Pavletic, Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Nakon sedam mjeseci HDZ je prvi put zabilježio pad potpore te prema istraživanju Crobarometra uživa potporu od 33,3% birača

Potpora je niža u odnosu na veljaču kada je HDZ podupiralo 35,1% ispitanika. SDP je nakon pet mjeseci pada ožujak završi s potporom od 23 posto dok je još mjesec dana ranije uživao potporu od 21,9 posto. Pad HDZ-a, odnosno rast SDP-a je unutar statističke pogreške, javlja Dnevnik Nove TV.

Most je ponovno treći izbor te uživa potporu od 8,6% birača te je prestigao Živi zid koji je sada na četvrtom mjestu s potporom od 7,3%. Prije mjesec dana imali su potporu od 9%.

vlada 100 dana Vlade Evo koji su za građane najpozitivniji, a koji najnegativniji članovi Plenkovićeve Vlade!

Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti uživa potporu od 3,2 posto birača. IDS, iako regionalna stranka, na nacionalnoj razini uživa potporu od 3,1 posto, HNS ima potporu od 2,8 posto, a prije mjesec dana imali su potporu od 1,7 posto. HSS može računati na potporu od 2,3 posto, Pametno na 2,1 posto, a HDSSB na 1,1 posto te Promijenimo Hrvatsku na 1,1 posto. Ostale stranke ne prelaze jedan posto i zajedno osvajaju 3,7 posto, a neodlučnih je 6,5 posto birača.

Prije mjesec dana 45% građana odobravalo je Vladine politike, a ta potpora sada je pala na 41%. Broj nezadovoljnih Vladinim politikama povećao se s 42 na 47%. Da Hrvatska ide u lošem smjeru smatra 59% ispitanika, a samo 34% ih smatra da ide u dobrom smjeru.

Rad predsjednice odobrava 49% birača, a ne odobrava 43% dok 8% njih ne zna. Kolinda Grabar Kitarović ocijenjena je s 'trojkom' (2,92) kao i Vlada (2,53). Sabor je dobio malo bolju ocjenu (2,15) u odnosu na mjesec prije (2,09).

Pozitivan dojam o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ima 55% birača, a negativan dojam ima 39%. Prošli mjesec taj je odnos bio 60%/34%.

O Andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 52% ispitanika (56% u veljači), a negativan dojam ima 40% (35% u veljači). Pozitivan dojam o Boži Petrovu ima 45% ispitanika, a negativan 45%.

Pozitivan dojam o šefu SDP-u Davoru Bernardiću ima 31 posto ispitanika, a negativan njih 46 posto.

>> Crobarometar: Evo kako stoje dvije vodeće stranke!

>> HDZ stabilan na čelu, SDP i Most padaju, Živi zid iznenađenje mjeseca

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • zakrapina:

  Anketarska agencija uzela živom zidu 1% i dala sdp-u samo zato da mediji mogu napisati da sdp ima kao nekakav rast. Nalov vam je gospodo iz večernjaka malo bezveze, odiše pristranošću. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge ... prikaži još! stranaka +/-3,6%". tako da je rast ili pad političkih stranaka u ovoj anketi statistička greška. Zanimljivo da te pogreške uvijek u tim anketama idu na štetu hdz-a, a onda dođu izbori i šok za partijaše i njihove medije koji ih ovakvim naslovima pokušavaju dignuti.

 • derin:

  Vau, nakon sto nam je zbog njih pao BDP 12% i završili među sedam najgorih gospodarstava na svijetu, sad im je porastao rejting. Kako zaboravljamo brzo.

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  Hoce to.nastavili Bernardic ovako doci ce do 10.6% podrske gradan