Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža

HDZ: Načelnici Bukal i Domjanić obmanjuju javnost

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 15.05.09., Cakovec, Hrvatska-  Mladen Krizaic, HDZ-ov kandidat za zupana. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
19.07.2011.
u 15:55

U HDZ-u tvrde da Bukal nije ispoštovao odluku prema kojoj bi nakon potpisivanja sporazuma o granici i podjeli imovine 2006. godine Orehovica povukla odluku o arbitraži

Punih 13 godina traje spor oko podjele imovine između općina Mala Subotica i Orehovica. Kad je postalo jasno da pregovori neće završiti sporazumno, uključila se Vladina komisija za rješavanje sporova koja je nedavno donijela i pravorijek. I dok u Orehovici tvrde su zadovoljni arbitražom i da sada mogu pokrenuti ovrhu i blokirati račun općine Male Subotice, u HDZ-u, koji je u bivšem sazivu bio na vlasti u Maloj Subotici, misle drukčije.

– Načelnici Orehovice i Male Subotice Franjo Bukal i Vladimir Domjanić površno i nepotpuno iznose informacije. Govore da je Mala Subotica izgubila spor s Orehovicom i da joj je dužna isplatiti novac. Arbitraža to uopće ne navodi. Bukal laže, Orehovica ne može blokirati račun – kazao je na konferenciji za novinare Josip Šegović (HDZ), općinski vijećnik i bivši načelnik Male Subotice, kojeg čudi i ponašanje sadašnjeg načelnika Domjanića koji ne reagira na Bukalove tvrdnje i njegovo “krivo tumačenje odluke”, pa sumnja da se odgovornost želi prebaciti na bivšu HDZ-ovu vlast. U HDZ-u tvrde da Bukal nije ispoštovao odluku prema kojoj bi nakon potpisivanja sporazuma o granici i podjeli imovine 2006. godine Orehovica povukla odluku o arbitraži. Podsjetimo, Orehovica se 1997. odcijepila od Male Subotice, nakon čega je pokrenut postupak sukcesije. Orehovica je zatražila svoj dio novca od prodaje društvenih stanova bivše općine Čakovec koja se početkom 90-ih raspala na više gradova i općina, s time da je u podjeli kolača Mala Subotica dobila 7,2 posto. Nakon što se nekoliko godina kasnije Orehovica izdvojila, zatražila je svoj udjel od 34,79 u tih 7,2 posto. I tad se sve prilično zakompliciralo i oteglo. Dogovora u zakonskom roku od šest mjeseci nije bilo, pa je Orehovica zatražila arbitražu. Županijski vijećnik HDZ-a i predsjednik općinskog odbora te stranke Mladen Križaić podsjetio je na kronologiju, ponovivši da načelnik Bukal nije stao iza svog potpisa, ignorirajući jednoglasnu odluku Općinskog vijeća Orehovice da se arbitraža ne poteže. O sukcesiji je postavio i pitanje na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, a u odgovoru je, tvrdi, župan Ivan Perhoč iznio dvije netočne tvrdnje. U HDZ-u se pitaju ne stoje li iza svega toga skriveni interesi dvojice općinskih čelnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije