Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

'HDZ je nekoliko mjeseci imao plan za raskid s Mostom i koaliciju s HNS-om'

Naslovnica 29.4.2017.
VL
29.04.2017.
u 00:09

- Cilj je bio riješiti se Mosta jer je očito da je Most brana korupciji ne samo u Agrokoru nego i u svim ministarstvima i javnim tvrtkama kojima smo trebali upravljati - kazao je u intervju Večernjem listu Nikola Grmoja.

Drugi put u godinu dana pukla je ljubav između Mosta i HDZ-a i postoji mogućnost da Hrvatska ide na nove izbore. Kako je došlo do toga i što dalje, pitali smo političkog tajnika i osnivača Mosta Nikolu Grmoju.

Kada ste premijeru Andreju Plenkoviću rekli da ćete glasovati za opoziv ministra Zdravka Marića, jeste li očekivali pad Vlade?

Nismo, prošli petak razgovarao sam s predstojnikom ureda premijera Božinovićem i rekao mu da Most ne može pristati da Marić ostane ministar financija jer nema čovjeka koji vjeruje u to da on nije znao što se događa u Agrokoru. Tada se spominjala i mogućnost rekonstrukcije Vlade, kao i ostavka ministra Marića, i meni su ta dva scenarija bila najizglednija, međutim, premijer Plenković je u zadnji tren na dnevni red sjednice uvrstio mišljenje Vlade o Marićevu opozivu pa našim ministrima nije preostalo ništa drugo nego da budu istog stava kakvog će Most biti u Saboru. Nadao sam se da će Marić dati ostavku kako bi Vlada mogla nastaviti s radom jer je svima bilo jasno da on ne može donositi nijednu odluku vezanu uz krizu u Agrokoru.

Što vam je Božinović tada rekao?

Nije rekao ništa konkretno, ali razgovarali smo o rekonstrukciji ili ostavci, nije otkrivao nikakve karte, očito je da je HDZ imao spreman ovaj plan, i to nekoliko mjeseci. Cilj je bio riješiti se Mosta jer je očito da je Most brana korupciji ne samo u Agrokoru nego i u svim ministarstvima i javnim tvrtkama kojima smo trebali upravljati. Tek sada shvaćam zašto HDZ uporno nije želio smijeniti HNS-ove kadrove.

>>Cijeli intervju s Nikolom Grmojom čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Od ostalih tema izdvajamo:

Zdravko Marić: Bio sam jedan od 25 direktora u Agrokoru. Nisam radio financijska izvješća

Ramljak: Kriza Vlade nas ne ometa, imamo novca za 30 dana. U svibnju trebamo novi kredit

Vodeći hrvatski znanstvenici upozoravaju na dramatično stanje u znanosti

DANAS PAKET - Večernji list + Strip revija 12 kuna

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 22

TA
tarajuri
21:48 28.04.2017.

Kakve nebuloze ovi most-ovci prodaju, nevjerojatno. Istragu oko Agrokora vama nitko nije branio, za to se zalaže i Plenković, ali vas ne zanima Agrokor, već sabotiranje vlade i najboljeg ministra financija kojeg rušite i napadate bez dokaza. Radite hajku iziz ničega. Pokazali ste se kao politikanti i prodavatelji magle. Sto puta skandaloznija je afera "grizli" u režiji most-ovih ministara. Ta afera se nije istražila samo zato jer ste vi most-ovci kontrolirali represivni aparat i sve zastrašivali koji su i pomislili tu aferu istražiti. Vi u MOST-u niste brana korupcije, vi ste izvor korupcije, zato vam je na prvom mjestu bio represivni aparat da vas štiti. Gospodarstvo vas uopće ne zanima jer da vas zanima, vidjeli bi rekordan pad deficita proračuna, vidjeli bi realan proračun koji je Marić posložio nakon dugo vremena i rast BDP-a veći od svih prognoza. Vas boli jer ministar Marić radi dobar posao dok vaši most ministri u godini i pon ništa nisu napravili. Samo cirkuse izvodite i samo naivci vama vjeruju.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:26 29.04.2017.

A tako znači, hdz-e već nekoliko mjeseci krije ljubavnicu, pa nije valjda hns-ovka, dajte molim vas, obitelj je u šoku, niko nezna šta mladoženja sprema, doduše svi znamo da nam neće biti po mjeri al barem neka obznani.

KV
ka-vuk
23:49 28.04.2017.

Hrvatska je konacno nakon sdpeovog unistenja krenula u oporavak.Tesko je bilo to pokrenuti ali Plenkiju je uspjelo.Most ne brine za boljitak Hrvatske vec samo za udobne fotelje.Znanje za vladnje nemaju oa zato samo mrmljaju a nista od silnih obecanja s njihove starne nisu napravili osi kaos u vladi.Ocigledo je da ne znaju a nisu skloni ni ucenju jer su imali vremena i naucit kako poboljsati zivot svima nama obicnim ljudima.Plenki i ekipa mozda nisu brzi u rjesavanju problema ali rade na tome a i bolje ljude u drzavi nemamo.Treba se malo strpit i bit ce bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije