Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuštar, Tovarnik...

HDZ izgubio u općinama gdje je do sada suvereno vladao

tadija orlović
Goran Ferbežar/PIXSELL
04.06.2013.
u 08:02

Za utjehu, načelnici HDZ-a općina Jarmina i Nijemci u drugom su krugu osvojili svoje šeste uzastopne mandate

HDZ je u drugom krugu pretrpio poraze u općinama Nuštar, Tovarnik i Stari Mikanovci gdje je do sada suvereno vladao, ali za utjehu načelnici HDZ-a općina Jarmina i Nijemci u drugom su krugu osvojili svoje šeste uzastopne mandate.

U Tovarniku gdje su vladali 20 godina, pobijedio ih je nezavisni kandidat Ivan Soldo koji je osvojio 57,03 posto glasova, 17 posto više od kandidata HDZ-a Drage Kovačevića dok je u Nuštru, dosadašnjoj \"utvrdi\" HDZ-a, Hrvoje Drinovac (HSP) osvojio 52,59 posto glasova osam posto više od protukandidata iz HDZ-a Ivice Gilje. U Starim Mikanovcima Mario Milinković iz SDP-a prekinuo je dominaciju HDZ-a pobijedivši Tadiju Orlovića, u Tordincima Ivo Matanović (SDP) je za pet posto nadmašio dosadašnjeg načelnika Josipa Maletića.

Osim tih općina SDP je pobijedio u Babinoj Gredi i Gunji, HDZ u Starim Jankovcima, Drenovcima i Vrbanji, a HSP dr Ante Starčević je odnio pobjedu u općini Vođinci nad dosadašnjim načelnikom iz HDZ-a Franjom Japeljom koji je nekoliko mandata bio načelnik.

U drugom krugu je Ivica Klem (HDZ) pobijedio s 55,54 posto protukandidata iz HSLS-a i osvojio šesti uzastopni načelnički mandat općine Nijemci, a isto je ostvario i Andrija Draganić (HDZ) u Jarmini koji je neovisnog protukandidata porazio s 25 posto razlike i uplovio u šesti uzastopni mandat.

>> Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije