Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSIMO DETALJE

HDZ ipak neće mijenjati zakon o pobačaju: Iza svega stoji dublja priča koju podržava cijela koalicija

Pixsell
11.05.2022.
u 11:50

Probleme HDZ-u neće raditi ni koalicijski partneri koji pokazuju razumijevanje za neugodnu situaciju u kojoj bi se našla vladajuća stranka krene li mijenjati zakon

Komentara 4

BL
BlokiraniVL
12:33 11.05.2022.

Treba zakonski zabraniti ubijanje

KO
Kološanin
12:31 11.05.2022.

Postojeći zakon, u preko 90% slučajeva, na dobar način regulira prekid trudnoće. Aktualiziranje priče o njegovoj izmjeni, kao i priča o pravima BiH Hrvata (nakon 30 godina neuspjelih pokušaja) samo je skretanje pozornosti sa trenutno gorućih problema.

GO
goran2hr
14:22 11.05.2022.

Koja "dublja priča" i filozofije. Stvar je izuzetno jednostavna. Domoljubno desna kršćanska vlast zabranila bi abortus (uz iznimke kao silovanje, medicinski razlozi i sl.) ili to barem prepustila narodu na referendumsko odlučivanje. Također, preusmjerili bi sredstva koja idu manjinama, NVU i "kulturi" u demografske mjere. No HDZ nije domoljubno desna kršćanska stranka, nego lijevo liberalni gay friendly eurofili. I kao takvima, savršeno im odgovara ovaj zakon iz socijalističkih vremena. Vrlo jednostavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?