Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna mjesta

HDZ i SDP spriječili nova zapošljavanja u Gradu uoči izbora

vijece_PXL_kar_121228_247
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.03.2013.
u 09:56

Namjera je bila zaposliti referente koji bi radili na projektima za fondove EU

Gradsko vijeće Duge Rese, nakon što je pune četiri godine podržavalo rad gradonačelnika Ivana Baršića (HSS), upravo na svojoj zadnjoj sjednici u ovom sazivu glasovalo je suprotno njegovom prijedlogu.

Nije branio prijedlog

S osam glasova “za” podržan je prijedlog HDZ-a i SDP-a da se s predloženog dnevnog reda uklone točke koje se odnose na preustroj gradske uprave i promjenu odluke o obračunu plaća službenika i zaposlenika.

– Ne postoje zakonski pritisci, to jest rokovi, za donošenje te odluke. Ne vidimo razlog za žurnost – objasnio je odluku dugoreškog HDZ-a da se ishodi izbacivanje tih tema iz predloženog dnevnog reda vijećnik Boško Milanković.

S njim se složila i Vesna Brezović, vijećnica i kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu.

– Ovo je previše važna tema da bi se o njoj raspravljalo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća – dodala je Brezović.

Gradonačelnik je u biti predložio Gradskom vijeću da se uspostave dva nova radna mjesta. I to višeg stručnog suradnika, samostalnog upravnog referenta za ekonomska pitanja na poslovima razvoja gospodarstva i europskih integracija i višeg stručnog suradnika, samostalnog upravnog referenta za građenje na poslovima razvoja gospodarstva i europskih integracija. Predviđeno je da prvo radno mjesto upotpuni ekonomist s najmanje godinom radnog iskustva, poznavanjem najmanje jednog stranog jezika i koji je obrazovan i za rad na fondovima EU. Za drugo radno mjesto traži se građevinar ili arhitekt s istim sposobnostima. Pojedine političke opcije uplašene su da gradonačelnik želi prije izbora ‘uhljebiti’ svoje kadrove. Baršić nije branio uklanjanje ovih točaka dnevnog reda sa sjednice.

Trebalo i ranije

– Trebalo je takav kadar uposliti prije deset godina, a ne sada – smatra Davor Bišćan, vijećnik HSLS-a i predsjednik Odbora za Statut i Poslovnik, koji je nadležan u ovom slučaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije