Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udružili se

HDZ i HSP dr. Ante Starčević potpisali koalicijski sporazum pred prijevremene izbore u Vukovaru

vukovar
Branimir Bradarić
26.04.2014.
u 15:40

Zajedničkim snagama izaći ćemo na predstojeće lokalne izbore i pokušati riješiti postojeće probleme koji opterećuju život u Vukovaru, poručuju

Damir Barna i Marijan Pavliček, predsjednici vukovarskih stranačkih podružnica HDZ i HSP dr. Ante Starčević potpisali su danas koalicijski sporazum pred prijevremene izbore u Vukovaru. Ove dvije stranke su od ranije u koaliciji, a prethodno su potpisali koalicijske sporazume na županijskoj i državnoj razini.

- Zajedničkim snagama izaći ćemo na predstojeće lokalne izbore i pokušati riješiti postojeće probleme koji opterećuju život u Vukovaru. Prije svega pokušat ćemo naći rješenje za odlazak ljudi iz grada. To ćemo uspjeti ako uspijemo riješiti tri glavna problema, a to je visoka stopa nezaposlenosti, mala prosječna plaća koja znatno zaostaje za drugim dijelovima Hrvatske i visoka cijena ne samo potrošačke košarice već i svih drugih režijskih troškova koji sad isto iskaču iz okvira u odnosu na druge dijelove Hrvatske, rekao je Barna. Nakon potpisivanja koalicije novinarima se obratio i Pavliček navodeći da su ove dvije stranke na prethodnim izborima osvojile u prvom krugu 5.400 glasova, a u drugom 6.800.

- Stoga jedini imamo legitimet i obvezu prema građanima grada Vukovara da pozovemo sve ostale stranke demokršćanskog nazora, udruge i pojedince da nam se priključe. Naš poziv je otvoren i vjerujem da ćemo naći zajednički jezik na temelju realnih snaga na terenu, a sve u interesu boljitka života svih građana grada Vukovara, rekao je Pavliček.

Rekao je i da ove dvije stranke imaju spremne mjere za rješavanje nekih problema kao što su povećanje porodiljnih naknada, povećanje poticaja za otvaranje prvoga obrta, sufinanciranje udžbenika za osnovne škole i sl. Barna i Pavliček nisu željeli obznaniti ime kandidata koalicije za gradonačelnika Vukovara na predstojećim izborima. Za sada se samo zna da je Pavliček kandidat za dogradonačelnika dok je Igor Gavrić kandidat koalicije za predsjednika Gradskoga vijeća. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije