Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karamarko:

'Nakon pobjede nećemo doći kao ratni pobjednici koji dijele plijen'

hdz, hsls
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
10.09.2014.
u 13:29

HDZ i HSLS potpisali sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji

HDZ i HSLS potpisali su danas sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji koja je, naglasili su čelnici tih stranaka, temeljna na čvrstom opredjeljenju izlaska iz krize te izradi čvrstog gospodarskog oporavka.

– U tri minute sporazumjeli smo se da stručnost treba biti jedini kriterij za kadroviranje u budućoj vladi, za razliku od sadašnje partijske vlade. Osim toga, potrebne su reforme u prvih šest mjeseci od preuzimanja Vlade – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor nakon potpisivanja sporazuma, a s njime se složio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je poručio da nakon pobjede na idućim parlamentarnim izborima neće doći "u maniri ratnih pobjednika koji dijele plijen".

– Bit će propisani strogi kriteriji i samo oni koji ih zadovoljavaju bit će dio buduće vlade. Mi ćemo svakako biti snaga koja će ovu zemlju svojim znanjem izvući iz krize – poručio je Karamarko naglasivši kako će u budućoj Vladi biti mjesta za nestranačke ali stručne ljude.

Karamarko je kazao da je cilj ove suradnje učvršćenje i proširenje koalicijske snage koja će prekinuti vlast aktualne vlade koja građanima nije donijela ništa osim gubitaka.

– Naše građane ne zanimaju naše svjetonazorske razlike, nego borba za kvalitetu života – rekao je Karamarko kojemu smeta što se HDZ-u stalno nameću ideološke teme.

Kosor predviđa uspjeh ove koalicije jer, tvrdi, nijedna lijeva vlada u Europi nije našla izlaz iz krize, već pučko-liberalne koalicije poput ove. Naglasio je da ovaj sporazum neće utjecati na HSLS-ove suradnje na lokalnim razinama, poput one u Zagrebu.

Karamarko je rekao da bi HDZ na idućim izborima sigurno pobijedio i bez koalicije s HSLS-om, no "zašto ne bi akceptirali još jednu snagu koja ima iste teme kao oni".

Predsjednik HSLS-a poručio je i kako njegova stranka podržava kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima.

Upitan je li spreman podržati ustavne promjene koje predlaže predsjednik RH Ivo Josipović, Tomislav Karamarko je rekao da ih nije vidio i ne očekuje puno od njih jer ih se iznosi sada uoči predsjedničke kampanje.

– Da je to predsjednik predložio na početku mandata, bilo bi drukčije, ali preozbiljne su ovo stvari da bi ih se koristilo u predizborne svrhe – zaključio je Karamarko.

>>Maras: Karamarko se bavi jedino time tko je gdje bio '45.

Komentara 143

RE
reid
16:06 10.09.2014.

upravo sam procitao u zivotopisu Darinka Kosora da je bio i predsjednik Saveza socijalisticke omladine Zagreba,pa bih pitao druga Karamarka,kad bude lustrirao svog novopecenog koalicijskog partnera?

Avatar cartman82
cartman82
17:26 10.09.2014.

Divna kombinacija HSLS koji ne može proći izborni prag i osuđena stranka. Ma prekrasno. A sada vi iz mladeži krenite lupati minuse, danas želim oboriti rekord. Hvala.

JO
jozomali
14:25 10.09.2014.

Odlično, zna se kome sigurno neću dati svoj glas, ovoj dvojici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije