Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski sabor

HDZ i HDSSB predali stotinjak amandmana na proračun

dinko burić
Davor Puklavec/PIXSELL
21.02.2012.
u 16:06

Hrvatski laburisti nisu ni predavali amandmane zato što su utvrdili da nema potrebe jer ih vladajući ionako neće ni prihvatiti

HDZ i HDSSB predali su stotinjak amandmana teških oko pet milijardi kuna na prijedlog državnog proračuna za 2012. godinu. Hrvatski laburisti nisu ni predavali amandmane jer su utvrdili da nema potrebe jer ih vladajući ionako neće ni prihvatiti. Šefica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da je njen Klub zastupnika podnio nekoliko amandmana koji se tiču prije svega kamata i poljoprivrede.

– Oko 800 milijuna kuna nedostaje na pozicijama za kamate, pronašli smo sredstva za to s pozicija postojećeg proračuna, jednako kao i za poljoprivredu, što ne bi značilo povećanje deficita – objasnila je Kosor te dodala kako ima i amandmana za razminiranje i gradnju Pelješkog mosta.

HDSSB je uložio 41 amandman koji su teški 1,9 milijardi kuna i koji se tiču uglavnom poljoprivrede i projekata vezanih za Slavoniju i Baranju.

– Ne tražimo povećanje proračuna, svjesni smo toga da treba štedjeti. Ipak, ako su se rashodi smanjili za 3,4 milijarde kuna, nelogično je i neprihvatljivo da se od tog iznosa smanji samo na razdjelu poljoprivrede 40,06 posto. Nisu svi amandmani na poljoprivredu, to su samo četiri najvažnija u visini od 1,350.000.000 kuna, a ima još i nekih manjih koji spadaju prirodno u razred poljoprivrede. Ostali amandmani tiču se drugih razvojnih projekata za svih pet slavonsko-baranjskih županija – kazao je HDSSB-ov Dinko Burić dodavši kako je njegov klub prvotno pripremio stotinjak amandmana, ali su ih prije predaje ipak reducirali.

Komentara 12

N7
No.77
17:07 21.02.2012.

Kao što je već rečeno, ovaj proračun je „Harač, rajo, harač!“ riče, „Harač, harač, il još gore biče!“

OB
-obrisani-
17:20 21.02.2012.

he he he ...Jaca bi gradila Pelješki most....sa 100 kuna...

LA
lanica
16:22 21.02.2012.

nažalost nam se dogodilo da kukurikavci imaju većinu u saboru, pa nam sad pripremaju proračun da živimo u bijedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije