Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ demantira: Nismo ljude brisali iz stranke preko noći

"Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a", tvrde u HDZ-u.
25. veljače 2012. u 13:32 65 komentara 45 prikaza
'26.11.2011., Skabrnja - Premijerka Jadranka Kosor u sklopu predizborne kampanje posjetila Skabrnju. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'

Hrvatska demokratska zajednica u subotu je Večernjem listu uputila demanti na članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke", objavljen istog dana. Kako navode u HDZ-u, nitko od u članku spomenutih nije izbrisan iz stranke.

"U Večernjem listu 25. veljače 2012. godine objavljen je članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke". Kako članak neutemeljenim spekulacijama i potpunim lažima grubo manipulira javnošću i nanosi veliku štetu Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a zbog objektivnog i istinitog informiranja hrvatske javnosti molimo Vas da u idućem broju i s istom važnošću objavite sljedeći demanti.

Hrvatska demokratska zajednica demantira laži navedene u tekstu, poput onih da su neki članova "izbrisani preko noći". Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a.

Prestankom obnašanja ministarskih ili dužnosti saborskih zastupnika ili predsjednika Sabora prestalo je njihovo djelovanje u središnjim tijelima stranke, a ne nečijom voljom kao što se tvrdi u tekstu, niti je to učinjeno voljom predsjednice stranke. Nitko osim Statuta nije i ne može biti "odvjetnik" niti postupati suprotno važećem statutu.

Iz svega razvidno je kako je članak utemeljen na neistinama, nepoznavanju Statuta HDZ-a te kako nitko od spomenutih članova HDZ-a nije "nestao ili izbrisan" iz HDZ-a već su prestankom djelovanja obnašanja zastupničkih ili nekih drugih dužnosti sukladno Statutu prestala i njihova djelovanja u spomenutim tijelima, što je u izjavi rekao i glavni tajnik Branko Bačić. Najoštrije odbacujemo laži i izmišljotine i takve konstrukcije smatramo zlonamjernima", navodi se u HDZ-ovu demantiju.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • leonica:

    neznam čemu laže jadranka i dalje i što si je umislila da je ona, neka se pakira i pozdravi sa svojom titulom predsjednice koju misli da će dobiti

  • lanica:

    tako je, sukladno statutu HDZ-a, međutim naši novinari ne znaju čitati statut, pa onda izmišljaju i stvaraju lakrdiju od izbora kako bi digli rejting svom mediju

  • Georgij:

    za kukuriku koaliciju je najbolje da ostane jadranka i šeks jer onda sigurno dobivaju slijedeće izbore