Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demanti

HDZ demantira: Nismo ljude brisali iz stranke preko noći

'26.11.2011., Skabrnja - Premijerka Jadranka Kosor u sklopu predizborne kampanje posjetila Skabrnju. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
25.02.2012.
u 13:32

"Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a", tvrde u HDZ-u.

Hrvatska demokratska zajednica u subotu je Večernjem listu uputila demanti na članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke", objavljen istog dana. Kako navode u HDZ-u, nitko od u članku spomenutih nije izbrisan iz stranke.

"U Večernjem listu 25. veljače 2012. godine objavljen je članak pod naslovom "Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke". Kako članak neutemeljenim spekulacijama i potpunim lažima grubo manipulira javnošću i nanosi veliku štetu Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a zbog objektivnog i istinitog informiranja hrvatske javnosti molimo Vas da u idućem broju i s istom važnošću objavite sljedeći demanti.

Hrvatska demokratska zajednica demantira laži navedene u tekstu, poput onih da su neki članova "izbrisani preko noći". Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela, a sukladno Statutu HDZ-a.

Prestankom obnašanja ministarskih ili dužnosti saborskih zastupnika ili predsjednika Sabora prestalo je njihovo djelovanje u središnjim tijelima stranke, a ne nečijom voljom kao što se tvrdi u tekstu, niti je to učinjeno voljom predsjednice stranke. Nitko osim Statuta nije i ne može biti "odvjetnik" niti postupati suprotno važećem statutu.

Iz svega razvidno je kako je članak utemeljen na neistinama, nepoznavanju Statuta HDZ-a te kako nitko od spomenutih članova HDZ-a nije "nestao ili izbrisan" iz HDZ-a već su prestankom djelovanja obnašanja zastupničkih ili nekih drugih dužnosti sukladno Statutu prestala i njihova djelovanja u spomenutim tijelima, što je u izjavi rekao i glavni tajnik Branko Bačić. Najoštrije odbacujemo laži i izmišljotine i takve konstrukcije smatramo zlonamjernima", navodi se u HDZ-ovu demantiju.

Komentara 65

LE
leonica
19:33 25.02.2012.

neznam čemu laže jadranka i dalje i što si je umislila da je ona, neka se pakira i pozdravi sa svojom titulom predsjednice koju misli da će dobiti

LA
lanica
13:58 25.02.2012.

tako je, sukladno statutu HDZ-a, međutim naši novinari ne znaju čitati statut, pa onda izmišljaju i stvaraju lakrdiju od izbora kako bi digli rejting svom mediju

GE
Georgij
22:51 25.02.2012.

za kukuriku koaliciju je najbolje da ostane jadranka i šeks jer onda sigurno dobivaju slijedeće izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije