Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAFITI I LECI

"HDZ - banda lopovska" na Kupi, rasistički leci u Tomislavovoj

grafit
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.05.2010.
u 16:19

Grafit protiv HDZ-a vrlo je brzo obrisan, ali uklanjanje grafita s fašističkim znakovljem nije uvijek tako brzo i učinkovito.

“Vrijeme je da očistimo naše ulice od gamadi koja se nakupila... kriminalci, lopovi, narkomani i razne izdajice našega naroda!!! Vrijeme je, braćo i sestre, da se dignemo iz sjene!!!”

Klempavo ‘U’ blizu djece

Sadržaj je to plakata koji je policija uklonila sa stupa na raskrižju Domobranske i Tomislavove ulice u Karlovcu. U Tomislavoj ulici uočen je još jedan identičan letak.

– Policija je u nedjelju zaprimila dojavu da je zalijepljen letak neprimjerena sadržaja. Isti takav pronađen je i u Tomislavovoj ulici. Tražimo autora i onoga tko je letke lijepio. Također se utvrđuje postoje li elementi kaznenog djela – kaže glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

Ima li elemenata kaznenog djela ostaje čitateljima na prosudbu, uz nastavak teksta spornog letka:

“Samo ZAPAMTITE (istaknuo autor letka, op. a.) da nije sve u nasilju!! Krenimo u škole, obrazujmo se! Krenimo što je višlje moguće... industrija, ekonomija, vojska, policija... A onda čekajmo... Moramo osigurati opstanak našeg naroda i budućnost Bijele djece!!!”

U zaglavlju i na dnu letka otisnut je znak Arijske terorističke brigade, međunarodne rasističke organizacije sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više je puta Večernji list upozoravao na neuklanjanje fašističkih grafita na karlovačkim ulicama. Prije više od mjesec dana na šetnici u Grabriku, koja spaja središte četvrti i tamošnji dječji vrtić, netko je iscrtao ustaški simbol. Isti takav znak godinama već nalazi se u Ulici Maksimilijana Vrhovca na parkiralištu između stambenih zgrada, vrlo istaknut na bijeloj podlozi. Podatke o broju obrisanih grafita i naplaćenim kaznama njihovim autorima u prošloj godini u karlovačkoj gradskoj upravi obećali su nam dati tijekom tjedna.

Grafit protiv vladajućih

Protekli vikend na obali Kupe u središtu Karlovca ispisan je grafit “HDZ - banda lopovska”. Nalazi se na drežničkom protupoplavnom zidu, točno nasuprot karlovačkog sjedišta HDZ-a, a vrlo je brzo obrisan. Predsjednik Županijskog odbora te stranke i župan Karlovačke županije Ivan Vučić osuđuje autora.

– Protiv sam svih uvredljivih grafita, pa i onih koji vrijeđaju najjaču političku stranku u državi, županiji i Karlovcu – kaže I. Vučić.

Dodaje da svi građani, prvenstveno političari i novinari, imaju odgovornost boriti se protiv govora mržnje i totalitarnih stremljenja u svojoj sredini.

Ključne riječi

Komentara 3

UT
utatica
21:40 14.05.2010.

budale nahuškane!

Avatar sebastian
sebastian
06:57 15.05.2010.

Svi kraci hobotnice vode prema vladi pa nece biti ucinkovite borbe protiv korupcije dok se ne promjeni vlast kompletno !

KA
karlovcankica
04:18 04.08.2010.

pa ta lopovska banda je u Zagrebu..zasto je to policiji tesko pronaci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije