Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi saveznici

HDSSB-u većinu u županiji osigurale ruke HSU i HSS-a

'17.12.2009.,Osijek - Sjednica Gradskog vijeca povodom proracuna grada Osijeka za 2010. godinu,Gordan Matkovic i Kresimir Bubalo Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
22.11.2011.
u 13:41

Trojica vijećnika osnovala su nezavisnu listu Gordana Matkovića koji je zatražio brisanje iz članstva HDSSB-a.

Većinu u Skupštini Osječko-baranjske županije HDSSB je izgubio tek na koji sat, odnosno onoliko vremena koliko je bilo potrebno da pronađu zamjenu za trojicu vijećnika koji su izišli iz kluba HDSSB-a i formirali klub nezavisne liste Gordana Matkovića. Očekivano, podršku su dobili od tradicionalnih političkih trgovaca HSU i HSS-a.

Omjer snaga tako je ponovno 26 u korist HDSSB-a i partnera naspram 25 vijećnika oporbe. Dvojica umirovljenika i jedan član HSS-a, iznijeli su javno, podržat će donošenje proračuna i pomoći da se  funkcioniranje Skupštine odvija normalno. Što su dobili za podršku, vjerojatno, vidjet će se u proračunskim stavkama.

Gordan Matković jučer je pak zatražio brisanje iz članstva HDSSB-a. Inače, odmah nakon formiranja nezavisne liste u Osijeku i najave formiranja NL-a u županiji, primio je ponudu da se pridruži HSP-u dr. Ante Starčević. međutim, o toj ponudi, kazao je, zasad ne razmišlja jer ima mandat do 2013. i obvezu prema svojim biračima.

– O Matkoviću i njegovim posljednjim istupima raspravljat će predsjedništvo, ali nakon izbora. Mislim da nije riječ o posebnom problemu zbog kojeg bi se predsjedništvo moralo sastajati – kazao je župan i šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

Komentara 8

SA
sardina
15:20 22.11.2011.

Bubi ovim osmjehom konkurira klaunu bubiju, kakav lik

MN
Mr_No
16:17 22.11.2011.

Ništa od cijelog članka nije istina... Na kojoj sjednici je to gđa. novinarka bila?! Nitko od Matkovićeve ekipe nije glasao protiv proračuna, tako da HSS i HSU nisu ni bitni u cijeloj priči. Kome su ovakvi članci u interesu?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:41 22.11.2011.

Ako je HSS već u koaliciji s HDZ-om, tada bi bilo barem pristojno da ne podržava svoje koalicijske protivnike. Ovakvo ponašanje dužnosnika HSS-a izravno vodi HSS u izborni fijasko na svim razinama. Hrvatska će nakon ovih izbora ostati bez cijenjenogg imena HSS-a koje su javno osramotili takvi trgovci iz redova HSS-a. Ili će se HSS osloboditi takvih trgovaca ili će do kraja potpuno nestati sa scene na kojoj nestaje na republičkoj razini već na ovim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije