Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa

HDSSB: Trguje se s onima koji su razarali Hrvatsku

furio radin
Arhivska fotografija
24.11.2010.
u 18:33

Za financiranje Zajedničkog vijeća općina Vukovar u proračunu je izdvojeno milijun i pol kuna, a toliko se planira i u iduće dvije godine. Nenada Stazića (SDP) zanima je li to bila cijena ruku za izglasavanje proračuna

Zakone koji jamče visoku razinu manjinskih prava treba učinkovito i provoditi, čulo se u saborskoj raspravi o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Živost raspravi dala je polemika o financiranju Zajedničkog vijeća općina.

Za financiranje Zajedničkog vijeća općina Vukovar u proračunu je izdvojeno milijun i pol kuna, a toliko se planira i u iduće dvije godine. Nenada Stazića (SDP) zanima je li to bila cijena ruku za izglasavanje proračuna. I dok Stazića više brine politička trgovina od primisli o nekakvoj obnovi “krajine”, takve je bojazni opovrgnuo potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks (HDZ).

Zajedničko vijeće općina, podsjetio je, ustanovljeno je još 1997. na temelju Erdutskog sporazuma.

– Priče da je riječ o nekom paradržavnom tijelu pokazuju duboko nerazumijevanje, neznanje i nepoznavanje situacije – tvrdi Šeks.

Zastupnici SDSS-a, pak, odbijaju primisli o bilo kakvoj političkoj trgovini. Zastupnika manjina Furija Radina zbunilo je što Stazića u sumnji na trgovinu podupire HDSSB.

– Ne znam koliko to koristi da imate zajedničko mišljenje sa strankom gospodina Glavaša – kazao je.

Dinko Burić (HDSSB) burno je reagirao na to te ustvrdio kako je sramota za hrvatsku državu da postoje oni koji govore da nije dobro dijeliti mišljenje s tom strankom, a dobro je trgovati rukama onih koji su razarali Hrvatsku.

Komentara 10

OB
-obrisani-
20:24 24.11.2010.

+++ HDZ dijeli ono što nije njegovo. Ukrade od naroda pa dijeli četnicima. Banda orjunaška.

NE
neni
19:05 24.11.2010.

Sad je kao Stazić neka \"moralna verikala\"

SA
satar
18:54 24.11.2010.

Prvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije