Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEVI ZA ULAGANJEM

HDSSB traži da se zaustavi pljačka Slavonije i proglasi isključivi gospodarski pojas

HDSSB
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
08.09.2016.
u 15:14

'Jednom riječju tražimo da prestane uništavanje i iskorištavanje Slavonije i Baranje'

Vukovarska podružnica HDSSB-a oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem traže da se proglasi isključivi gospodarski pojas Slavonije i Baranje radi zaštite od daljnje pljačke slavonskog seljaka i žitelja Slavonije i Baranje.

- Tražimo veća ulaganja u poljoprivredu, odnosno redovitu isplatu poticaja u ratarstvu i stočarstvu, ulaganje u navodnjavanje, zaštitu hrvatskih voda i šuma od privatizacije, izgradnju akumulacijskih jezera, izgradnju hladnjača za očuvanje voća i povrća, klaonica za obradu i preradu mesa, zaštitnu cijenu žitarica i mlijeka.

Tražimo ulaganja u željeznice i ceste i očuvanje naših riječnih luka u Vukovaru i Osijeku, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednica podružnice Slavica Jelinić.

U svojim zahtjevima HDSSB navodi i zahtjev za izgradnjom novih domova za stare i nemoćne, sportskih dvorana i dječjih igrališta, obnovu ratom oštećenih škola kao i izgradnju novih. Zatražili su i reprogram dugova blokiranih građana, reviziju privatizacije i pretvorbe, naplatu ratne odštete od Srbije i pronalazak nestalih u Domovinskom ratu.

- Jednom riječju tražimo da prestane uništavanje i iskorištavanje Slavonije i Baranje. Slavonija je kao prva crta obrane dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali očito je nekima služila za ratno bogaćenje, pljačku i uništavanje gospodarstva dok su drugi pretrpjeli ratno razaranje, položili svoje živote i izgubili svoje najmilije, zaključuje Jelinić. 

>> 'Romićev natječaj je udar u zdrav mozak'

Komentara 7

DR
Drazen78
16:06 08.09.2016.

Zanimljivo tko govori o pustosenju Slavonije, sva sreca pa Glavas nije bio vladar sveg zivog i nezivog 10-15god. Gdje je Analit i ostale velike firme u Os i okolici nestale tokom šerifovanja Glavasa? A sad govore o pljacki, e svasta

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:34 08.09.2016.

sada je kasno, trebali su to tražiti početkom 90tih kada se vidjelo gdje vodi njihova politika

G4
G_4
08:59 09.09.2016.

Nek se jave HDZu za pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije