Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićenje branitelja

HDSSB: Na popisu na kojem su 44 branitelja ima i hrvatskih političara

\'slavonija-15.03.10-slavonski brod -hrvatska -  rn:oporba--boro grubisic, predsjednik zupanijske organizacije HDSSB-a brodsko posavske zupanije Photo: Ivica Galovic/PIXSELL\'
Ivica Galović/PIXSELL
10.01.2011.
u 13:33

Nedopustivo je da ministar branitelja Ivić tvrdi da popis ne postoji, a mi ga imamo, tvrde u HDSSB-u

Vodstvo i članovi HDSSB-a ogorčeni su mlakošću stava Ministarstva branitelja i Vlade u povodu uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde i navodnog nepostojanja popisa branitelja, kojima prijeti ista sudbina.

- Nedopustivo je da ministar branitelja Ivić tvrdi da popis ne postoji, a mi raspolažemo s popisom na kojem su imena 44 branitelja. Na oba popisa, Komisije eksperata bivše SRJ iz 1992. i Ministarstva pravde Srbije iz 2010., je ime Tihomira Purde i još 40-ak branitelja koje srbijanska strana optužuje za ratni zločin, a ministar Ivić sve to odbacuje. Na popisu su i značajni hrvatski političari, a što se Slavonije i Broda tiče, na popisu su pripadnici 121. novogradiške brigade, 3. i 5 gardijske brigade ratnog sastava Vojne policije RH, HVO-a iz BiH koji sada žive u Brodu itd., kazao je na tiskovnoj konferenciji Boro Grubišić, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDSSB-a.

Uhićenje T. Purde, dodaje, nastavak je primjene istih načela iz presude u slučaju Glavaš gdje se tvrdi da se u RH nije vodio Domovinski nego najobičniji građanski rat.

- Vlada i ministarstvo iskazuju potpunu dezorijentiranost, zato tražimo oštru protumjeru, da RH povuče svog veleposlanika iz Beograda i isto naredi veleposlaniku Srbije u Zagrebu, inače sve ovo neće izaći na dobro. Treba objaviti popis i zaštititi naše branitelje jer će zbog straha svih 550.000 branitelja početi zvati Ministarstvo branitelja budući da je očito da RH podilazi Srbiji i međunarodnom sudu u Haagu, kazao je Boro Grubišić.

Komentara 21

UT
utatica
21:08 10.01.2011.

karambita 500 tisuća ih je bilo kroz pet godina, dok ih svega nekoliko desetaka tisuća dobiva braniteljske mirovine, svi koji su sudjelovali u ratovanju dobili su braniteljske iskaznice i dionice adekvatno danima provedenim na bojištu što je apslolutan pravedna nagrada,, vrlo je mali broj onih koji nisu vidjeli bojišnice a dobili su braniteljski status što ne donosi ništa osim isakznice i dionica, njima bi trebao te dionice oduzeti i staviti u državni portfelj ne zbog materijalne koristi već da im se nanese sramota.

Avatar vh1
vh1
13:59 10.01.2011.

Počela je predizborna kampanja.

VI
vidimškoj
16:15 10.01.2011.

tako je,za Lesara triba glast jer je najpošteniji HR političar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije