Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za selo

HDSSB: 'Čobanković ucjenjuje seljake da glasuju za HDZ'

čobanković (1)
Pixsell
Autori: jra, žrk/VLM
22.08.2011.
u 12:05

HDSSB: Ministar neisplatom 450 mil. kuna poticaja ucjenjuje seljake da glasuju za HDZ.

Prijetnje, policija, prosvjedi... sve se to ovih dana veže uz trenutačno najeksponiranijeg i najnapadanijeg ministra i potpredsjednika u vladi Jadranke Kosor – Petra Čobankovića. No, ako se može vjerovati seljacima, u njegovoj fotelji trenutačno nije ni približno onoliko vruće koliko bi moglo biti u jesen ne isplati li im hitno 450 milijuna kuna poticaja za lanjsku sjetvu, zbog čega su se na Čobankovića obrušili i iz HDSSB-a. Tvrde da ministar neisplatom duga samo ucjenjuje seljake da glasuju za HDZ, inače poticaje neće dobiti ni dogodine.

Predizborna podmetanja

Zakonskom regulativom poticaja preuzetom iz EU, njegovo ministarstvo to u 2011. i ne mora. No, u predizborno vrijeme to je samo jedan u nizu napada seljaka, pa i marginalaca na Čobankovića. “Nezavisni” seljak i nesuđeni Josipovićev savjetnik Mate Mlinarić, inače član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) u kojoj većinu drži HDZ-ov koalicijski HSS, ovih ga dana tako naziva maloumnim, a potom prijavljuje policiji zbog navodnih prijetnji da će razje... njega i HPK.

Od Mlinarića su se i ograđivali iz HPK kako je izjavama novinarima o ministrovoj maloumnosti u Osijeku zastupao vlastite, a ne Komorine interese, što članovima nije zabranjeno. No, svojedobno je, podsjetimo, u kampanji za savjetničku fotelju na Pantovčaku nosio i lance vičući: “Vežite lopove”, a sam ima dvije osude, među kojima i kaznenu za varanje na poticajima 2006. od 113.000 kuna, za koje tvrdi da mu ih je namjestio ministar. Predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo smatra kako bez 450 mil. kuna, koji se mogu riješiti vaučerima, neće biti sjetve te najavljuje mogućnost prosvjeda. O ministru pak kaže sve najbolje:

Voli ga samo Kukuriku

– Pero nema rječnik za koji ga optužuje Mlinarić, no za napade je sam kriv jer se godinama okruživao budalašima poput Dukića, Mlinarića ili Pokrovca, koji rade za sebe, a ne za seljake.

Ispada kako je ministar pravi čovjek trenutačno samo za Kukuriku koaliciju, iz koje jedini ne pucaju po njemu. Dapače, čelnik IDS-a Ivan Jakovčić nedavno je izjavio da bi ga rado imao u svojoj vladi.

Komentara 125

IV
ivor
16:51 22.08.2011.

Poticaji = lažni branitelji = legalizacija građevina = glasajte za nas, bandu lopovsku!

CU
cunt
15:18 22.08.2011.

taj više ni oči nemre otvoriti od sala, daj malo pogledaj tu sliku, on je ko reklama za zdrav i dugi život......

OB
-obrisani-
13:25 22.08.2011.

Ma sad če još malo izbori pa čemo se rješit ove bande na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije