Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi predsjednik

HDSSB: Čelnik Vijeća mora biti moralna i časna osoba!

anto đapić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
26.06.2013.
u 12:15

Anto Đapić novi je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka, no oporba se žustro protivi

Anto Đapić novi je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka. Ruku za njega podigao je 21 vijećnik iz čak osam političkih opcija koje je oko sebe okupio gradonačelnik Ivica Vrkić. Izboru se žestoko usprotivila oporba, odnosno 14 vijećnika HDSSB-a te jedan iz redova HSP-a AS.

– Predsjednik Vijeća mora biti čovjek od ugleda, moralno neupitan i častan. Ako predlažete nekoga tko je na izborima dobio sedam, osam posto glasova, to nije legitimitet Osječana – poručio je HDSSB-ov Ivica Završki. Vladajuću većinu, koju čine SDP, HNS, HSU, ali i HDZ, Laburisti, nezavisne liste Ante Đapića i Miroslava Šimića te SU, bivši je gradonačelnik Krešimir Bubalo nazvao neprincipijelnom koalicijom. Glavaševa se stranka pobunila i što vladajuća većina nije za jednog dopredsjednika Vijeća predložila nekoga iz redova oporbe.

– Sugeriramo da tako ne vladate. Nije dobro početi mandat osmijehom na ciničan način. Ne poštujete demokratska načela – poručili su HDSSB-ovci.

Iako oporba vladajuću većinu naziva koalicijom, ona na papiru nikada nije potpisana.

- Nikakva koalicija sa SDP-om nije u pitanju, ovo je jedna projektna podrška nezavisnom kandidatu, a sada gradonačelniku Ivici Vrkiću – istaknuo je Damir Kramarić, čelnik osječkog HDZ-a. Po gradu se proširila priča kako vrh HDZ-a ne gleda blagonaklono na suradnju sa SDP-om i HNS-om.

- Stav je središnjice i Tomislava Karamarka da su lokalnim organizacijama ruke odriješene, da se izbori moraju poštovati i nema govora o novim izborima. Vidjet ćemo što će na idućim sjednicama Vijeća biti pa ćemo se tako i ponašati. Imamo svoje, neću reći uvjete, nego projekte koje ćemo zastupati – dodao je Kramarić.

Novi čelnik Gradskog vijeća Anto Đapić rekao je kako se osjeća "dobro, odlično", a nada se kako će biti još i bolje. Novinare je zanimalo je li prije pola godine mogao vjerovati da će ga na tu poziciju izabrati SDP i HDZ.

- Mislim da ni oni nisu vjerovali. Odnos se snaga tako poklopio da je to trenutno jedino racionalno rješenje – smatra Đapić, čija lista ima tri vijećnika.

HDSSB će, najavljuje, biti čvrsta oporba.

- Ne treba prognozirati rokove dokad će izdržati ova koalicija. No, već se pri sastavljanju nadzornih odbora i uprava društva vide disonantni tonovi – rekao je Bubalo.

>>Šišljagić: Dižemo ruke od borbe za Gradsko vijeće. Glavaš se slaže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije