Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA RADNICIMA

HDP i PEN: Novi list su uništili izvana mu nametnuti vlasnici

Nadežda Čačinović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
28.03.2014.
u 11:45

"Radi se o kulturnoj i povijesnoj činjenici koja još od 1900. slijedi i promiče slobodarsko novinarstvo"

Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatski Pen centar dali su podršku zaposlenicima Novog lista "u njihovoj borbi za opstanak novine koja je daleko više od simbola jednoga grada".

"Radi se o kulturnoj i povijesnoj činjenici koja još od 1900. slijedi i promiče slobodarsko novinarstvo kakvo je, na samom početku prošloga stoljeća imao na umu i utemeljitelj Novog lista, Frano Supilo. Od mediokriteta i nasilnika loše politike otjeran u ludilo, Supilo, čini se, kao simbol otpora nastavlja postojati i djelovati kao alegorija novine koja je i u najtežim vremenima totalitarizma kada su gotovo svi mediji prakticirali sluganstvo u tobože od jednoumlja oslobođenoj Hrvatskoj zadržala neovisnost, osebujnost glasa, demonstrirajući profesionalnu hrabrost i odgovornost", navodi se u priopćenju koje potpisuju Nikola Petković i Nadežda Čačinović, dodajući kako su novine uništili "izvana im nametnuti vlasnici".

HDP i PEN također upozoravaju da će s Novim listom propasti i Glas Istre, Zadarski list i La voce del popolo.

>> Predsjednik Uprave Novog lista: Sadržaj prijave nije mi poznat

>> Komadina: Novi list je više od trgovačkog društva, on je javno glasilo

Komentara 5

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:16 28.03.2014.

Ma daj babo dobro vam je rekao Raos!! Kako vas nije sram zastupati jednu ideologiju i ispiranje mozga !! Vrati se u pećinu!

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:16 28.03.2014.

"HDP i PEN također upozoravaju da će s Novim listom propasti i Glas Istre, Zadarski list i La voce del popolo." NEKA !

LI
Livi
12:38 28.03.2014.

Cista laz sta stoji u ovom proglasu! Tko je ikad ista procitao protiv totalitarnog komunistickog "jednoumlja"u ovom Novom listu? Ali, ne bi PEN i HDK bili ono sto jesu, da ne brane i ovaj put samo svoje lijeve istomisljenike. DaDa vam je "drugovi" stalo do pluralizma, vec davno biste morali vristati na totalno jednoumlje koje krasi tzv. HRT gdje se vrsi pravo nasilje nad neistomisljenicima i jos im to svi mi moramo placati. Nisam cuo ni procitao da ste uzeli u zastitu vase kolege s HRT Kristu i Prkacina. Eto, to je vasa borba za pluralizam i razlicitost misljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije