Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

HC mora platiti štetu jer je ralica nabacala snijeg na ogradu

ralica
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
26.04.2017.
u 18:22

Vlasnici kuće tužili su Hrvatske ceste i PCZ jer im je, kako tvrde, zimska služba oštetila betonsku ogradu

Općinski sud u Varaždinu zabranio je Hrvatskim cestama i PZC-u Varaždin uznemiravati vlasnike privatne kuće u Novom Marofu. Te tvrtke moraju im i nadoknaditi štetu u iznosu od 17.000 kuna i platiti 5500 kuna parničkog troška.

Vlasnici kuće tužili su HC i PZC jer im je, kako tvrde, zimska služba oštetila betonsku ogradu kamenjem, granulatom i solju. Tijekom čišćenja ulice ralica je na nogostup i njihovu ogradu nabacala velike količine snijega.

HC se branio da je malo vjerojatno da su takva oštećenja mogla nastati od snijega i posipala te da se vjerojatno radi o dotrajaloj ogradi.

U HC-u smatraju da je snijeg, ako je i izazvao štetu, trebalo počistiti gradsko komunalno poduzeće ili pak sami tužitelji te odmah PZC-u prijaviti da je snijeg s posipalom završio na ogradi.

>> Pratili smo noćne ralice: 'Čistimo odmah jer ako se snijeg smrzne na cesti...'

>> Ralica nam je prošla jednom ili nijednom, a kaj se more, zima je

Komentara 2

Avatar davcro
davcro
19:08 26.04.2017.

prvi!

BI
Binga01
20:27 26.04.2017.

HC moraju a ne HC mora. Naše novinarstvo je "noćna mora".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije