Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
55. ZASJEDANJE
Povratak na članak

HBK o vjeronauku u školama: 'Stalo nam je do kvalitete odgoja'

"Stalo nam je da naš hrvatski sustav odgoja i obrazovanja poštuje vrijednosti i kulturnu tradiciju našega naroda te da doista to bude nacionalni i hrvatski sustav odgoja i obrazovanja"

Komentari 13

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
15:30 12.10.2017.

Izvrsno! Ako postoji veliki interes za katoličke škole, neka djeca idu u katoličke škole!

VL
ŽO
žoržet
16:47 12.10.2017.

obrazovanje se stječe (i) u školi, uz ostalo i ono religijsko, u obliku znanja o povijesti ljudske duhovnosti, odnosno ishodištima, temeljnim sadržajima i ispreplitanju (barem većih i utjecajnijih) izumrlih i još postojećih vjera i vjerovanja. a vjeronaku, koji ipak uk u konačnici 'podučava' pravilima i konstruktima neke dogme, mjesto je jedino i isključivo u crkvi ili institucijama pod isključivo njezinom ingerencijom . u javnim školama sekularnih demokratskih država doista ga ne bi trebalo biti, čak ni u fakultativnoj formi. a posebno je pogubno kad se oni koji ga sprovode - potpuno nesvjesni globalnih promjena i 'zeitgeista' - pritom zalažu i za pojmove nacije i nacionalizma kakvi su vrijedili u doba njihova nastanka, dakle u 19. stoljeću. tu onda nešto ozbiljno smrducka, ili po pitanju njihove 'ekspertnosti' ili po pitanju dobrih namjera...

VL
NV
NV
18:40 12.10.2017.

Tema: kak najbolje prići dečkima!

VL
MA
Marvin
19:21 12.10.2017.

Neznam kak bi to funkcioniralo kod nas , ima jedna od bozjih zapovjedi di kaze ne kradi , sad se neki cude zasto su ovi protiv vjeronauka .

VL
DU
Deleted user
19:33 12.10.2017.

još uvek vam bolji vjeronauk od ćirilice koju mi guramo

VL
ZE
zeljko44
16:38 12.10.2017.

sve su to ljiepi govori ali molim vas, samo nam vi nemojte odgajati djecu. ali na kraju roditelji imaju odgovornost za odgoj djeteta. moju djecu sigurno necete odgajati.

VL
AN
antonelić
22:36 12.10.2017.

zahvaljujući istraživanjima naših eminentnih fizičara ( prof. glunčić i bisk. košić ) otkriveno je da je zemljina kora ravna ... ne baš apsolutno ravna , ali ako gledamo samo hrvatsku državu ona je , može se reći ravna osim nešto brda i planina ... pa zar se nije nekad govorilo : "sve mi je ravno do bosne" ... dakle , mi slobodno možemo odbaciti učenja galilea galileija , giordana bruna i n. kopernika i okrenuti se novom zavjetu a možda i starom ... iz kurikuluma izbaciti autore koji zagađuju našu mladež ( m. heideger , j.p. sartre , kangrga , supek ... ) i njihove knjige povući iz biblioteka ... eh , da, dajmo kurikularnu reformu u ruke nekom znalcu evo npr. don kaćunku ...

VL
DU
Deleted user
16:56 12.10.2017.

vjeronauku nije mjesto u školi. ovi stari neženje su zainteresirani samo za naše novce koje dobivaju od države a u školi se održava vjersko pranje mozga bespomoćnoj djeci. Mala djeca sigurno nisu zainteresirana za religiju a kad malo odrastu i počnu misliti svojom glavom vrata crkve su im uvijek otvorena.

VL
SJ
Samo ja
18:05 12.10.2017.

totalno sam za vjeronauk u skoli,i tko zeli nek dijete salju... Nevidim problem,al drugovi bi po svom da moje dijete odgajaju,e nece ici...

VL
CH
chanchir
20:35 12.10.2017.

vjeronauk se u jugoslaviji zva marksizam.

VL
SJ
Samo ja
18:06 12.10.2017.

pa tvoja nemoraju,ja zelim da moja idu! I sta sad po tom pitanju?? Izborni predmet je to...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.