Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova društva

HBK će na plenarnom zasjedanju razmatrati pitanja o unaprjeđenju braka i obitelji

Želimir Puljić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
11.10.2016.
u 18:25

Najavio je Želimir Puljić da će razgovarati i o novim blaženicima Katoličke Crkve, koji su mučeni u Albaniji, a među njima ima i onih hrvatskih korijena

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić najavo je kako će biskupi na trodnevnom 53. plenarnom zasjedanju HBK, koje je počelo u utorak u Zagrebu, razmatrati pitanja o unaprjeđenju braka i obitelji, jer dobro pripremljene obitelji pridonose obnovi društva koja nam je toliko potrebna, a obitelji postaju glavnim mjestom prenošenja vjere na nove naraštaje.

Članovi mješovite komisije o kardinalu Alojziju Stepincu podnijet će izvješće o radu s prvoga susreta u Rimu, a komisija će zasjedati slijedećega tjedna u Zagrebu, rekao je mons. Puljić. Najavio je da će razgovarati i o novim blaženicima Katoličke Crkve, koji su mučeni u Albaniji, a među njima ima i onih hrvatskih korijena. 

Na zasjedanju HBK hrvatski će biskupi komemorirati i dvije obljetnice - obilježit će 25 godina od uvođenja vjeronauka u hrvatske škole i 40 godina od početka obilježavanja 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata, što je počelo 1976. godine u Solinu, nastavilo se 1978. u Biskupiji kraj Knina i 1979. u Ninu, a se završilo Nacionalnim euharistijskim kongresom 1984. godine u Mariji Bistrici.

 Predsjednici komisija, vijeća i odbora će na zasjedanju HBK podnijeti izvješća o svom radu, najavio je mons. Puljić, dodavši kako će se raspraviti i o mandatima u tijelima HBK.
 Biskupi će zaključke zasjedanja priopćiti javnosti u četvrtak, na konferenciji za novinare.

>> Nadbiskup Želimir Puljić: Vukovarci su nam i danas uzor i putokaz

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Azriel
Azriel
18:49 11.10.2016.

gle, plenum. Gdje su sad oni biseri koji vežu riječ plenum uz komunizam?

Avatar Melankolija
Melankolija
01:25 12.10.2016.

Povampireni muskarci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije