Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFESIONALNI I STRUČNI ZAHTJEV
Povratak na članak

HAZU jednoglasno za proširenje Ekspertne radne skupinu za reformu kurikula

Paar je spomenuo i ocjenu da "CKR ne naglašava bitnu ulogu temeljnih znanja iz STEM i iz društveno-humanističkoga područja, a nasuprot tomu HSKRO zastupa potrebu usklađene zastupljenosti oba ta područja umjesto da se ide na ranu izbornost.

Komentari 8

DU
Deleted user
08:55 05.01.2017.

Ima ona jedna biblijska da se staro vino nikako ne stavlja u nove mješine, nego novo vino u nove mješine. Tako isto nove ideje u obrazovanje trebaju unositi mladi ljudi. Ovi sa 60 i više godina imali su davno svoju priliku pa su ju propustili.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:02 05.01.2017.

Što se ovi stari prdonje akademici petljaju u školsku (kurikularnu) reformu, a koji su se školovali u vrijeme tamnice naroda i komunističke ideologije i naučili samo mlatiti praznu slamu. Hrvatska treba samo zanatlije sa stručnim znanjem i radnim navikama, a ovi se potom u životu probijaju bez problema. Niti jedan od akademika nije u Domovinskom ratu postao general, za razliku od šofera, konobara, legionara i sl. generala, bez greške proveli veličanstvenu vojnoredarstvene operacije, sa humanom asanacijom terena, kakve ne pozna ljudska povijest.

VL
DU
Deleted user
00:40 05.01.2017.

Meni je to slično ko kad popovi drže prodike o braku, seksu i rađanju djece. Naravno da je pravo akademika lamentirati o svim problemima društva ali bolje im je da reformu prepuste praktičarima a oni neka i dalje vode rasprave uz tople radijatore po salonima Akademije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.