Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službe na terenu

Havarija u splitskom akvatoriju: Muškarac pao u more s jedrilice

pomorska policija
Grgo Jelavic/PIXSELL
12.08.2017.
u 22:20

U potragu je uključen i helikopter Obalne straže RH, te zrakoplov tipa 'Pilatus'

U splitskom akvatoriju traje potraga za hrvatskim državljaninom koji je pao s jedrilice.

- U 16.45 sati, danas, 12.08. slijedom zaprimljenog poziva pogibelji posredstvom ŽC 112 Split, MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu TIS akciju u splitskom akvatoriju gdje se traga za nestalim hrvatskim državljaninom koji je nešto prije dojave pao s jedrilice hrvatske zastave u more i to pri pokušaju razvijanja jedra obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran - priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako su izvijestili iz Ministarstva informacije su dobili od hrvatske državljanke koja je ostala na jedrilici, a koja pluta bez nadzora. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5NM sjeverozapadno od otoka Visa.

Pomorska policija Split u potragu je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje obavlja potragu u suradnji sa plovilima LK Split.

U potragu je uključen i helikopter Obalne straže RH, kojim će se pokušati evakuacija osobe s jedrilice, te zrakoplov tipa 'Pilatus'.

- MRCC Rijeka putem ORP Splitradio uputila je obavijest o trajanju potrage prema svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim područjem; slijedom čega su se potrazi odazvali ribarski brod MARC i tanker ASTELLA - kažu iz Ministarstva dodajući da su vremenski uvjeti na moru nepovoljni.

Komentara 7

GV
golub Vaso
23:39 12.08.2017.

tzv. novinar ne zna značenje riječi havarija

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
04:42 13.08.2017.

Nema veze tko je i što je,mene samo čudi di ti ljudi iđu ili kud njih đava nosi kad je tako vrime?!

BO
Bongos
22:53 12.08.2017.

zasto nije skocila za njim??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije