Naslovnica Vijesti Hrvatska

Havarija u splitskom akvatoriju: Muškarac pao u more s jedrilice

U potragu je uključen i helikopter Obalne straže RH, te zrakoplov tipa 'Pilatus'
12. kolovoza 2017. u 22:20 7 komentara 9301 prikaza
pomorska policija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U splitskom akvatoriju traje potraga za hrvatskim državljaninom koji je pao s jedrilice.

- U 16.45 sati, danas, 12.08. slijedom zaprimljenog poziva pogibelji posredstvom ŽC 112 Split, MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu TIS akciju u splitskom akvatoriju gdje se traga za nestalim hrvatskim državljaninom koji je nešto prije dojave pao s jedrilice hrvatske zastave u more i to pri pokušaju razvijanja jedra obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran - priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

gumenjak, nesreća Priopćilo Ministarstvo Pronađena četvrta poginula osoba u teškoj pomorskoj nesreći u dubrovačkom akvatoriju

Kako su izvijestili iz Ministarstva informacije su dobili od hrvatske državljanke koja je ostala na jedrilici, a koja pluta bez nadzora. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5NM sjeverozapadno od otoka Visa.

Pomorska policija Split u potragu je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje obavlja potragu u suradnji sa plovilima LK Split.

U potragu je uključen i helikopter Obalne straže RH, kojim će se pokušati evakuacija osobe s jedrilice, te zrakoplov tipa 'Pilatus'.

- MRCC Rijeka putem ORP Splitradio uputila je obavijest o trajanju potrage prema svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim područjem; slijedom čega su se potrazi odazvali ribarski brod MARC i tanker ASTELLA - kažu iz Ministarstva dodajući da su vremenski uvjeti na moru nepovoljni.

Vojni helikopter AKCIJE SPAŠAVANJA Vojni transportni helikopter izvukao planinara na Dinari, potraga i na Biokovu Nesreća kod Dubrovnika Šire područje Potraga za troje nestalih s gumenjaka proširena na sve lučke kapetanije Nesreća kod Dubrovnika NESREĆA Nepovoljni vremenski uvjeti otežavaju potragu za troje nestalih

VIP izdvaja za Vas

 • jureh77:

  tzv. novinar ne zna značenje riječi havarija

 • Avatar Domaće je bolje
  Domaće je bolje:

  Nema veze tko je i što je,mene samo čudi di ti ljudi iđu ili kud njih đava nosi kad je tako vrime?!

 • Bongos:

  zasto nije skocila za njim??