Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ OBZIRA NA VJERU, NACIJU...

Hasanović: Bandić je Zagreb učinio poželjnim za svakoga

Zagreb: Muftija Aziz Hasanovic upisao se u Knjigu žalosti za Milana Bandića
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
01.03.2021.
u 19:21

Zbog velikog interesa građana, Grad Zagreb je na svojim web stranicama otvorio i virtualnu knjigu žalosti

Uz premijera Andreja Plenkovića u knjigu žalosti, koja će u zagrebačkoj gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića ostati otvorena do nedjelje u 12 sati, upisali su se i drugi visoki dužnosnici, a među njima i muftija Aziz ef. Hasanović.

– Jučer i danas tužni smo zbog odlaska jednog velikog čovjeka koji je grad Zagreb učinio modelom multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i otvorenosti, poželjan za svakoga bez obzira na vjeru, naciju, kulturu ili bilo koju drugu odrednicu – rekao je danas Hasanović nakon što je i on uputio svoje posljednje riječi preminulom gradonačelniku. Dodao je i da ovaj svijet napušta jedan veliki čovjek.

– Čovjek koji je imao riječ i ideju za svakoga, čovjek pod čiju je veličinu mogao stati svatko. Radujem se da ćemo se sresti na sudnji dan jer vjerujemo i u zagrobni život i da će pečat njegovih djela biti trajno uklesan u naše pamćenje i pamćenje generacija koje dolaze – poručio je Hasanović.

VIDEO Fontane svijetle u čast gradonačelnika Milana Bandića

U knjigu se upisao i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman, koji je za Bandića rekao da će “ostati zapamćen kao najdugovječniji gradonačelnik ovoga grada, osoba velike snage i političar koji je ostavio veliki trag u povijesti naše metropole”. Zbog velikog interesa građana, Grad je otvorio i virtualnu knjigu žalosti, a dostupna je na web stranicama Grada.

Od gradonačelnika se, podsjetimo, građani, njegovi kolege, suradnici pa i politički protivnici od danas ujutro opraštaju na društvenim mrežama, a neki od njih ostavili su pred ulaznim vratima njegove zgrade u Bužanovoj ulici i zapaljene lampaše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije