Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturne veze

Hasanbegović s Magyarom o obilježavanju 450. godišnjice Sigetske bitke

Zlatko Hasanbegović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
10.05.2016.
u 22:05

Središnjem obilježavanju 7. rujna nazočit će pokrovitelji, predsjednici Hrvatske i Mađarske Kolinda Grabar-Kitarović i Janos Ader, a očekuje se i dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović razgovarao je u utorak s mađarskim veleposlanikom u Hrvatskoj Józsefom Zoltánom Magyarom o projektima zajedničkog obilježavanja 450. godišnjice Sigetske bitke te potvrdio dolazak u Budimpeštu na kulturni Forum Kine i srednje i istočne Europe.

U 2016. obilježava se 450. godišnjica Sigetske bitke, sukob kršćanske vojske pod vodstvom hrvatskog velikaša Nikole Šubića Zrinskog s Turcima 1566. kraj tvrđave Siget u jugozapadnoj Mađarskoj.

Kako je priopćilo ministarstvo kulture Hasanbegović i mađarski veleposlanik razgovarali su o projektima zajedničkog obilježavanja godišnjice te bitke kao i o razvitku kulturnih veza između dviju zemalja.

Središnjem obilježavanju 7. rujna nazočit će pokrovitelji, predsjednici Hrvatske i Mađarske Kolinda Grabar-Kitarović i Janos Ader, a očekuje se i dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana te se predviđa izvedba opere “Nikola Šubić Zrinski” Ivana Zajca.

Hasanbegovć je potvrdio dolazak i sudjelovanje na prvom Forumu o kulturnoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe, koji će se održati u Budimpešti od 23. do 26. svibnja, dodaje se u priopćenju.

Tom prigodom hrvatski ministar kulture i mađarski ministar ljudskih resursa Zoltán Balog potpisat će program kulturne suradnje između ministarstava kojima su na čelu za razdoblje od 2016. do 2018.

>>Postavite pitanje ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću

>>Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se s episkopom Jovanom

Komentara 41

MI
Mimizo
22:16 10.05.2016.

najbolji hrvatski ministar

Avatar babas
babas
00:22 11.05.2016.

Šteta je trošiti Hasanbegovića na mjestu ministra kulture,trebalo bi ga unaprijediti u premijera. Dosad je pokazao da ima i moral,i poštenje,ne da se reketariti,ni potkupljivati,a njegove intelektualne kvalitete nikada nisu bile sporne. Rekao bih da ima sve kvalitete za vrhunskog političara!

NA
Nadalinaaa
22:52 10.05.2016.

Sve može, ali opera “Nikola Šubić Zrinski” mi je sumnjiva. U njoj se spominje onaj "ustaški" pozdrav Za dom! a Hasnbegović u blizini. Vrijeme je da antife počnu protestirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije