Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primopredaja u ministarstvu kulture

Hasanbegović novu ministricu Obuljen dočekao s buketom cvijeća: 'Zaželjet ću joj sreću'

Hasanbegović Obuljen
Foto: screenshot/televizija N1
1/5
20.10.2016.
u 12:13

– Upoznat ću je sa stanjem u ministarstvu i zaželjeti joj sreću u radu – kazao je prije primopredaje dužnosti bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović

– Upoznat ću je sa stanjem u ministarstvu i zaželjeti joj sreću u radu – kazao je prije primopredaje dužnosti bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović za televiziju N1

– Ministrica Obuljen ministarstvo će voditi u smjeru koji ona smatra potrebnim, i ja joj u tome želim sreću – kazao je Hasanbegović. 

Na ulasku u ministarstvo Hasanbegović je novoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek predao buket cvijeća te su potom otišli u ured ministra obaviti primopredaju dužnosti. 

'Radilo se u doista teškim okolnostima'

Nakon što su završili primopredaju Hasanbegović i Obuljen stigli su pred novinare.

– Bilo je riječi o preustroju, kapitalnim projektima, a načelno smo govorili i o pitanju HAVC-a, određenim očekivanjima i tome kako utvrditi stvarno stanje u toj ustanovi. Razgovarali smo i o Zakonu o arhivskoj djelatnosti – kazao je Hasanbegović, prenosi N1 televizija. 

Hasanbegović je kazao kako mu je "žao što zapravo nije bio u prigodi ostvariti sve svoje planove". Kazao je i kako je pola mandata proveo kao tehnički ministar.

Kazao je i kako očekuje da neće biti promjena kada su u pitanju potpore neprofitnih medija, a opovrgnuo je informaciju da je zlorabio funkciju i tražio kontrolu za HNK Rijeka i Zagreb te HAVC mimo svojih ovlasti.

Obuljen je zahvalila Hasanbegoviću na radu i na savjetima koje joj je dao.

– Radilo se u doista teškim okolnostima, prethodna Vlada je imala samo par mjeseci redovitog mandata pa će nova Vlada naslijediti jako puno problema – kazala je Obuljen koju su upitali hoće li vratiti novac neprofitnim medijima. 

– Nisam osoba koja je bilo što rješavala preko koljena. Pažljivo ću razmotriti sve, čeka nas ozbiljna revizija Zakona o elektroničkim medijima u skladu s europskom direktivom, to su veliki zahvati u zakonodavstvu i rješenje mora biti cjelovito. Za vrijeme postojanja sustava dala sam izjave da je on bio opterećen raznim problemima i nedorečen i za to sam da se analiziraju sve dobre i loše strane – kazala je Obuljen.

Na pitanje znači li to da novac ostaje uskraćen, odgovara: – Nemojte govoriti da će novac biti uskraćen. Sustav nije bio usklađen s pravilima o državnim potporama i ne može se nastaviti bez revizije i Zakona o elektroničkim medijima – kaže. 

>>Tko su Plenkovićevi ministri, kakve su im kvalifikacije i kako su prošli na izborima

>>Evo što strane agencije pišu o novoj Vladi Andreja Plenkovića

Komentara 95

SQ
squalus
09:46 20.10.2016.

Slagao se netko s njegovim svjatonazorom ili ne, mora mu se priznati da je uvijek bio gospodin, pristojan, dosljedan, smiren. Svaka čast, šteta da neće nastaviti ministarsku funkciju. Isto tako šteta za Klimana koji po ničemu nije zaslužio da ga se makne.

Avatar FalusBonus
FalusBonus
09:49 20.10.2016.

"antifašisti" i druge prosrpske udruge dobile što su tražile, a Hrvatska izgubila

Avatar NeNormalan
NeNormalan
09:47 20.10.2016.

žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije