Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovinska kartica

Hasanbegović ima kuću, stan, poslovni prostor i 10 kredita

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.03.2016.
u 19:21

Supruga ministra kulture zaposlena je u tvrtki Ld store, a njezina godišnja plaća je 36.360 kuna bruto, odnosno 29.080 kuna neto

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa objavilo je imovinsku karticu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, čija imovina, za razliku od drugih ministara u Vladi Tihomira Oreškovića, dosad javnosti nije bila poznata iako je istekao zakonski rok za predaju imovinskih kartica.

Hasanbegović je, naime, predao svoju imovinsku karticu u predviđenom zakonskom roku, no nije je bio ispravno ispunio pa je tek nakon ispravaka ona objavljena.

Što se tiče nekretnina, Hasanbegović posjeduje kuću, stan i poslovni prostor u Zagrebu, a njihova procijenjena vrijednost je 2,2 milijuna kuna. Stan je površine 30 četvornih metara, vrijedan 350.000 kuna, a stečen je darovnim ugovorom i kreditom.

Na isti način je Hasanbegović stekao i poslovni prostor od 29,5 kvadrata, koji je također vrijedan 350.000 kuna. Kuću od 150 četvornih metara, vrijednu 1,5 milijuna kuna, stekao je kupnjom od kapitala i novčanom pozajmicom. Od pokretnina posjeduje automobil Hyundai Santa Fe iz 2001. godine, a njegova sadašnja vrijednost je 7000 kuna. Kupio ga je novčanom pozajmicom. Hasanbegović ima čak 10 kredita, no njihovi pojedinačni iznosi nisu veliki pa je ukupno dužan nešto više od 371.000 kuna, a mjesečne rate za njihovu otplatu iznose ukupno oko 7500 kuna. Najveći kredit ima u Zagrebačkoj banci, 27.200 eura.

Hasanbegović je prijavio ministarsku plaću od 16.700 kuna neto, a osim toga ima prihode od 500 kuna mjesečno od, kako je naveo, imovine.

Supruga ministra kulture zaposlena je u tvrtki Ld store, a njezina godišnja bruto plaća je 36.360 kuna, odnosno 29.080 kuna neto. Pod rubrikom u imovinskoj kartici – Ostala članstva i funkcije dužnosnika u drugim pravnim osobama, udruženjima i organizacijama, Hasanbegović je naveo da je član Izvršnog odbora društva Medžlis iz Zagreba, i to još od 1990. godine. Medžlis je lokalna organizacijska jedinica islamske zajednice.     

>>Hasanbegović i Bandić dogovorili se o daljnjoj suradnji na zajedničkim projektima

>>Prof. Topić kod Hasanbegovića: 'Ne tražimo privilegije, samo pravedniju raspodjelu proračunskih sredstava'

Komentara 116

MA
marmars
19:40 09.03.2016.

Njegova obitelj je bila jedna od najimućnijih poduzetnih obitelji početkom drugog rata u Zagrebu! Komunisti su ih likvidirali zbog bogatstva i inteligencije. Nije pomoglo ni to što su cijeli rat štitili i skrivali Židove. Tako da bi ministar, da nije bilo toga, bio još mnogo bogatiji. O ministrima prošle Vlade nismo ništa znali. O ovima ćemo saznati i u koji su vrtić išli, s kim su se u parku potukli i kada su išli piškiti. Sve za u prilog pakla koji je obećan. Nažalost.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:38 09.03.2016.

Jedva čekam da ministar počinje s radom u svom resoru.

ST
stipe123
19:49 09.03.2016.

Hrvatsko cvijeće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije