Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PATOLOŠKE POJAVE

Hasanbegović: Ekstremizam u HDZ-u nikada nije postojao, a ni u hrvatskoj politici općenito

hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
20.09.2016.
u 13:42

Kazao je kako se s Plenkovićem vidi svaki dan "u raznim prigodama"

– Ekstremizam u HDZ-u nikada nije postojao, a ja držim da općenito u hrvatskoj politici nije postojao ekstremizam – izjavio je Zlatko Hasanbegović koji je bio na otvaranju izložbe Lokalne zajednice kao čuvari baštine.

– Različite patološke političke pojave ne mogu biti nazivane političko-stranačkim ekstremizmom. Vrlo jasno treba reći da hrvatskoj politici nitko ne treba i ne može nametati hipoteke tzv. ekstremizma, jer u hrvatskom društvu ozbiljnoga ekstremizma nema – izjavio je Hasanbegović komentirajući izjavu Andreja Plenkovića za njemačku televiziju ARD koji je kazao da će ''istjerati ekstremizam iz HDZ-a'', javlja N1 televizija.

Kazao je kako se s Plenkovićem vidi svaki dan "u raznim prigodama". Hasanbegović je rekao da će se, kad se sastavi Vlada, razgovarati o restrukturiranju HRT-a.

"Ovakav sastav, kakav smo poznavali do sada, očigledno na taj način ne može egzistirati. Mora se pristupiti izradi potpuno novog Zakona o HRT-u kako bi na temelju loših iskustava pronašli optimalan model koji će zajamčiti s jedne strane neovisnost HRT-a od dnevnopolitičkih utjecaja i ono drugo, što je još važnije, pronaći model koji će zajamčiti da HRT vrši svoju misiju kao javni radiotelevizijski servis, u prvom redu vezano uz znanstveni, kulturni, obrazovni program, sve ono u čemu je HRT neusporediv s bilo kojom komercijalnom televizijom", kazao je Hasanbegović dodavši da se zakon ne može odrediti političkim dekretom, nego da mu treba prethoditi ozbiljna stručna rasprava.

>> Plenković za ARD: Protjerat ću ekstremizam iz naše stranke

Komentara 123

BE
berogrga
14:05 20.09.2016.

Dao sam si truda izvući ispod glasnog njemačkog ono što je Andrej Plenković uistinu govorio: "hdz je desni centar i ja sam desni centar. moja glavna misija je ojačati politički mainstream, vi znate da se jedna kriza odvija u europskoj uniji, moja ideja je da kao stranka koja je član europske pučke stranke, najveće europske političke obitelji, da jasno profiliramo hdz kao stožernu državotvornu stranku oko koje se okupljaju drugi, moja slika je da nema ekstremizma u hdzu, međutim da ima jasno profiliranje koje je dominantno, i ono što hrvatski narod i hrvatski birači očekuju je identificiranje sa strankom koja vodi računa o nacionalnim interesima, našoj povijesti, našoj tradiciji, kulturi, jeziku .. svemu onome što je u temeljima naše stranke koju je osnovao Franjo Tuđman." Dakle: NIJE REKAO da je HDZ desnica. Naprotiv, rekao je da je HDZ desni centar i da je ON desni centar. NIJE REKAO da će išta protjerati. Naprotiv, rekao je da da ne vidi ekstremizma u HDZu. HDZ je za njega 'stožerna državotvorna stranka. NIJE REKAO da mu je misija ojačati 'politički centar'. Govorio je o 'političkom mainstreamu', a to desni centar jest. Dakle, vrlo podla podvala i njemu i nama koji mu mjerimo svaki korak. Specijalni rat partijskih medija je i dalje na dijelu, sramota kako manipuliraju.

ZO
zoom
13:56 20.09.2016.

podrška g.Hasanbegoviću!

Avatar Slovenački Idol i Vođa
Slovenački Idol i Vođa
13:56 20.09.2016.

tako je! dosta s izmišljanjem raznih ekstremizama kao pojave u RH! ekstremni mogu biti samo pojedinci,ali hasanabegović nije takav, to je normalan čovjek s jasnim stavovima koji se naravno ne sviđaju crvenima jer brani hrvatski narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije