Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera nanbudo

Hanžeković: Zemljište Nanbudo saveza prepisano je zbog kredita

srećko ferenčak
Arhiva VL
19.03.2010.
u 14:32

Predsuda Ferenčaku i Turkoviću zbog zloporabe teške 9,5 milijuna kn očekuje se u srijedu.

ZAGREB - Odvjetnik Marijan Hanžeković, u čijem uredu je održana Skupština Hrvatskog nanbudo saveza, jučer je svjedočio u postupku koji se vodi protiv predsjednika HNI Srećka Ferenčaka i direktora Instituta Petra Turkovića zbog zloporabe ovlasti teške 9,5 milijuna kuna.

Prema optužnici, nakon sklopljenog ugovora s Gradom Zagrebom i povoljne kupnje zemljišta za izgradnju Centra za hendikepiranu djecu, zemljište su prodali Konzumu.

- Turković je došao do mene s dokumentacijom i rekao da su on i Ferenčak financirali kupnju zemljišta na ime instituta, a sve zbog toga što im je jedna njemačka fundacija obećala financirati izgradnju centra. Ta fundacija je odustala od financiranja projekta, a ni banka nije htjela dati kredit. Zato je na Skupštini 2001. godine odlučeno da se zemljište prebaci na Turkovića i Ferenčakovu tvrtku Ferbos kako bi oni zatražili kredit - kazao je i naglasio kako je cijeli postupak bio u skladu sa zakonom. Kasnije je doznao da kredit nije realiziran.

Presuda je u srijedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije