Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužnica

Iz Republike Srpske hakirali račun AKD-a pa ukrali 1,8 mil. kuna

hakeri
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
15.12.2013.
u 22:48

Četvorka iz BiH nedostupna je hrvatskom pravosuđu. Za njima je raspisana Interpolova tjeralica te će im se suditi u odsutnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je šest osoba za računalnu prijevaru tešku 1,8 milijuna kuna, a kako je među optuženima četvero državljana BiH koji su nedostupni hrvatskim vlastima, odlučeno je da će im se suditi u odsutnosti.

Tužiteljstvo je zatražilo i da se Mateu Đ. (20) i Aniti M. (31), koji su od šestorke jedini dostupni našem pravosuđu, produlji istražni zatvor u kojem su od uhićenja.Cijela priča odvijala se od srpnja do rujna 2013. na području Slavonskog Broda i Zagreba, a prema optužnici okrivljenici su hakirali Agenciju za komercijalnu djelatnost (AKD). Nakon što su ušli na račune AKD-a, u više banaka otvorili su tekuće račune pa potom s računa AKD-a na te račune, koji su glasili na njihova imena, prebacivali novac. Učinili su to ukupno 19 puta, a s računa AKD-a tako su uzeli oko 1,8 milijuna kuna.

Novac su potom podijelili između sebe. Cijela priča otkrivena je u rujnu kada AKD nije mogao ući na stranice svog internet-bankarstva te im je javljeno da su im stranice nedostupne. Detaljnijom provjerom ustanovili su da im nedostaje znatan iznos, nakon čega se u cijelu priču uključila i policija.

Spomenuta četvorka iz BiH djelovala je s područja Republike Srpske, a kako su zasad nedostupni, za njima je raspisana Interpolova tjeralica. Tužiteljstvo traži da se i njima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar fidelio
fidelio
08:46 16.12.2013.

Ovo se nije moglo dogoditi da djelatnik nije ostavljao svoju karticu cijelo vrijeme u bankovnom čitaču spojeno nonstop s računalom.

Avatar RexCroatorum925
RexCroatorum925
07:51 16.12.2013.

Čestitam, lijepo potrošite zarađeni novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije