Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VRIJEME PROŠLE VLADE
Povratak na članak

Izvršen hakerski napad na ministarstvo vanjskih poslova, Stier poručuje: Niti jedna važna informacija nije kompromitirana

"Napad se nije dogodio za vrijeme ove vlade nego se radi o hakerskom napadu za vrijeme ministra Mire Kovača"

Komentari 6

M3
Miške 3
05:00 03.12.2016.

U tom ministarstvu nema ništa važno, jer RH nema svoju politiku već je samo izvršilac tuđe i poslušnik. Isto bi nam bilo da se ukinu to ministarstvo do kraja a konzularne poslove da nam rade neka druga veleposlanstva ozbiljnih država.

VL
SX
sudbina x
07:03 03.12.2016.

Ne trebaju oni ništa hakirati. Sve podatke dobiju na tanjuru od svoje braće koja se nalaze u svim Hrvatskim institucija...Sad traže i mjesta podpredsjednika i zamjenika pa će im biti još lakše...

VL
CR
crocro
06:45 03.12.2016.

Sve u redu što se tičke poduzimanja mjera na dodatnoj zaštiti sustava, ali postavlja se pitanje zašto se nešto treba dogoditi da bi se na temlju događaja poduzimale neke mjere višeg stupnja zaštite. Kada se radi o zastiti podataka od državnog interesa ili kako se to kaže strateških podataka, onda mjere zaštite takvih podataka moraju biti na najvišem mogućem stupnju kojeg naša zemlja može ostvariti svojim potencijalima zaštite. Pa ako se nešto ovako dogodi, onda barem znamo da smo imali najviši stupanj zaštite podataka i da se mjere višeg stupnja zaštite ne mogu provesti. Nadam se da ovom prigodom nisu "skinuti" podaci kojima će se neprijatelj moći koristiti ili podaci koje će neprijatelj objaviti. Da bi neka zemlja mogla izvršiti temeljitu zaštitu strateških podataka, treba imati stručnjake koji su pametniji i bolji od neprijateljskih i da su na taj način uvijek jedan korak ispred neprijatelja a ne da su jedan korak iza neprijatelja.

VL
TH
than
00:55 03.12.2016.

A jaki mi je napad kod nas. Samo ne znam sto se stiti konkretno kod nas. Ides uzeti neki uslugu/pretplatu, uslikaju ti osobnu. Ili ne mozes nista. Dakle koja informacija nije kompromitirana kao, kada se lako dodje do svih informacija....

VL
OB
obivankenobi
09:29 03.12.2016.

Ako stier kaze onda je istina. Kako ne vjerovati covjeku koji je napustio domovinu (argentina), da bi prodavao europi drugu domovinu svojih predaka (Hrvatska)???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.