Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ PROVALE
Povratak na članak

Hakeri ukrali 26 milijuna korisničkih podataka, viruse slali putem e-mailova i lažnih aplikacija

Hakeri su se koristili virusom Trojan kojim su ukrali podatke, a slali su ga putem emailova i ilegalnih aplikacija

Komentari 1

SI
sisavac
09:59 11.06.2021.

zašto se boldali 'ruski hakeri', i jop dopisali navodno, sumnja se...? ono, ne postoji nikakav dokaz, a vi mirne duše napišete takvo nešto. u doba kad se tragovi na internetu skrivaju, kad amerikanac špijunira vodeće političare europskih zemalja, tzv. saveznike (ajd, znamo da se radi u biti o lakejima, ne prijateljima ni ravnopravnim subjektima), vi tako olako nekome prilijepite etiketu... dal imate dokaz? nemate. tko ima najveću korist od krađe podataka? tzv. rus ili ipak netko puno bliži, netko domaći? kome više trebaju podaci za ući u sustav npr. američke porezne službe, nekom kinezu ili ipak nekom ameru, koji su želi skinuti neke podatke..? probajte sve ove vijesti i impliciranja nečije krivnje, probajte ih okrenuti u suprotnom smjeru. vidjeti ćete da se više kockica brže slaže i čitava priča dobiva razumljivije obrise. napad na kineski huawei je zbog nemogućnosti upada amerikanaca u njihov sustav, briga o informacijama o amerikancima do kojih bi kinezi mogli doći je minorna, nevažna, ali ako amer ne može pratiti svoje građane, nadzirati ih, a još manje drugdje po svijetu druge pratiti i nadzirati, prisluškivati, e to je već problem. rusija traži od korporacija da podatke u njezinim državljanima drže na serverima stacioniranim u rusiji, ne u nekom oblaku tamo negdje na bahamima. i to je teško zapad prihvaćao, i dalje tvrde da ne može, da jedan dio podataka prolazi kroz servere izvan rusije. panama papersi su puni većinom podacima o amerikancima, ne o nekim putinima, xijim

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.